• Jonathan VR1 overtuigend langs Zwaluwen VR1 (3-2)

Zondag 1 oktober was zo’n heerlijke voetbaldag. Een nat veld door de regen eerder op de dag maar ook een stralende zon aan de hemel. Een lichte bries woei over het splinternieuwe veld 1 en op het terras en aan de kant hadden zich vele supporters verzameld voor de eerste thuiswedstrijd van Jonathan VR1 in de 3e klasse. Prachtige omstandigheden dus, waarmee  Jonathan VR1 de gelegenheid kreeg om de nederlaag tegen Vreeswijk van een week eerder recht te zetten. Dat moest gebeuren tegen Zwaluwen Utrecht VR1. Een bekende tegenstander voor Jonathan, die onder leiding van ex-international Loes Camper naar Achter ’t Slot was afgereisd.

Jonathan begon goed aan de wedstrijd. Zeker naarmate de eerste helft vorderde speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van Zwaluwen. En Jonathan kwam ook tot goede mogelijkheden. Lisa brak goed door op links maar haar schot miste kracht om de keeperster van Zwaluwen te kunnen verrassen. Ook Anouk kwam vanaf links tot een schietmogelijkheid, maar ook haar schot was onvoldoende dreigend. Het leek een kwestie van tijd voordat Jonathan op voorsprong zou komen. Maar in minuut 42 een enorme domper voor Jonathan. Een afgeslagen bal leidde tot een onverwachte mogelijkheid tot een afstandsschot voor Zwaluwen, die daar uitstekend van wist te profiteren en met een knap afstandsschot de 0-1 binnen wist te schieten. Een ongelofelijke teleurstelling voor Jonathan. Maar VR1 toonde veerkracht door nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. Renske gaf een uitstekende cross pass op Lisa die haar tegenstander te snel af was en beheerst in de korte hoek binnenschoot. Een meer dan verdiende gelijkmaker.

De tweede helft was het zaak om het overwicht van Jonathan te vertalen naar rendement in de vorm van doelpunten. Al vrij snel na rust leek dat het geval. Lisa reageerde attent op een voorzet en wist de bal van dichtbij binnen te tikken. Tot verrassing van velen zag de grensrechter van Zwaluwen hier buitenspel in. Even later dan toch de 2-1. Een corner van Edel werd door Zwaluwen ongelukkig in eigen doel gewerkt. In deze periode bleef Jonathan kans op kans krijgen.  Lieke was aanzienlijk sneller dan haar tegenstander en wist op een dieptebal de 3-1 binnen te schieten, maar maar tot frustatie van alles wat Jonathan was ging wederom de vlag van de grensrechter omhoog en werd zo voor de tweede maal een op het oog toch loepzuiver  doelpunt ontzegd. Maar weer even later, in de 73e minuut was er dan toch die 3-1. Een prachtige pass van de sterk spelende Madelief lanceerde Lieke die met volle overtuiging doorging en zowel verdediger als keeper het nakijken liet. Daarmee leek de wedstrijd wel beslist.

Zwaluwen toonde echter nog veerkracht. Met opportunistisch spel wist het een paar keer gevaarlijk te worden, ook omdat Jonathan vergat om gewoon in de organisatie te blijven spelen. Spannend werd het nog even toen Zwaluwen 6 minuten voor tijd uit een vrije trap nog de 3-2 maakte. Maar verder dan dat kwam het niet, waardoor Jonathan zich na 90 minuten de terechte winnaar mocht noemen.

Op dit moment is VR1 daaarmee een middenmoter in de 3e klasse, maar de ploeg is op zoek naar meer en de mogelijkheden lijkten zich daarvoor aan te dienen. Volgende week de uitwedstrijd bij Hercules VR3 heeft de ploeg de mogelijkheid om de weg omhoog een vervolg te geven.

• 45e minuut: Lisa heeft zojuist de 1-1 gemaakt