• Jonathan VR1 met matig spel weer drie punten rijker

Zaterdag 6 november was de kans voor Jonathan VR1 om de bittere nasmaak van de nederlaag bij Benschop weg te spoelen. Tegenstander was Zwaluwen Utrecht (Vr2) een ploeg met wisselende uitslagen in de competitie.

Coach Jan  Tiernagan werd voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet middels een door VR1  prachtig a capella uitgevoerd “Lang zal die leven” en een door aanvoerster Edel uitgereikt cadeau met drankjes die verdacht leken op appelsap.  Het belangrijkste cadeau in de vorm van drie punten, moest echter nog worden binnengehaald.

De wedstrijd begon met een zeer compact staand Zwaluwen. De verdedigende linie dicht tegen de middellijn en de aanvallers terugzakkend naar nog geen 15 meter daarvoor. Opbouwen door het middenveld was dan ook niet verstandig, reden voor Jonathan om met lange ballen de aanvallers op snelheid te lanceren.  Dit bleek een succesvol recept. In de 17e minuut breekt Akke door aan de rechterkant en weet aldaar Madelief te bereiken. Haar schot wordt nog gestopt door de keepster van Zwaluwen maar in de scrimmage die daarop volgt is het de naar binnen getrokken Akke die de 1-0 binnen kan schieten.  Nog geen twee minuten later een bjina identieke aanval.  Madelief draait goed weg van haar tegenstandster en schiet uit de draai de 2-0 binnen in de linkerbenedenhoek.

Vijf minuten later een  tegenvaller voor Jonathan. Madelief moet vanwege een opspelende hamstring uit voorzorg het veld verlaten. Lieke is haar vervangster, die daarbij haar debuut maakt in VR1. Jonathan hoopt verder uit te lopen maar het spel is wat slordig en er wordt te vaak voor een te moeilijke oplossing gekozen. Behalve de twee doelpunten is het meest opwindende moment uit de eerste helft de gele kaart die scheidsrechter van Duuren uitdeelt aan één van de de nummers 21 van Zwaluwen, die nogal uit haar plaat gaat omdat Jonathan een inworp neemt nadat Zwaluwen de bal over de lijn schoot.

• Brechje is beide nrs 21 van Zwaluwen de baas.

• De tweede helft is misschien nog wel matiger dan de eerste helft. Hoewel de ruimtes op het middenveld groter worden vergeet Jonathan haar spel aan te passen en speelt het veel te onrustig. Veel gecreëerd wordt er ook niet de 2e helft. En als Lieke dan wel een keer weet door te breken en de doelverdedigster met een bekeken schot in de linkerhoek weet te passeren, wordt ze tot verbazing van velen afgevlagd vanwege buitenspel. Zo’n 10 minuten voor tijd neemt Lieke revanche met een goede voorzet vanaf links. Net als bij de 1-0 schiet Akke in de rebound binnen. Aan de rebound gaat een handsbal van Zwaluwen vooraf, een situatie die leidt tot appel vanuit  Zwaluwen om een penalty tegen, overigens niet geheel onbegrijpelijk omdat het fluitsignaal en het doelpunt ongeveer op hetzelfde moment viel.

Het spel blijft evenwel matig vanuit Jonathan en Zwaluwen weet via een mooie cross-pass één van haar spitsen te lanceren en daarmee nog de 3-1 aan te tekenen. Dat blijkt ook de eindstand te zijn.   Geen goede wedstrijd van Jonathan, maar wel het cadeau voor de coach binnengehaald.  Na de wedstrijd wordt er dan ook volop genoten van de door de vrouw van Jan klaargemaakte cheesecake met soesjes. Hoe goed ook bereid, met drie punten op zak smaakt zo’n cake toch een stuk beter.