• Jonathan VR1 hervindt weg omhoog met zege op DVSU VR1 (3-1)

Op een koude zaterdag 19 november, waar voor het eerst de thermoshirts weer uit de kast werden gehaald, was het voor Jonathan VR1 zaak om de negatieve spiraal van vier nederlagen op rij, te doorbreken. Nu was deels het zware programma daar debet aan, de nederlagen werden opgelopen tegen onder andere de nummers 1, 3 en  5 van de competitie, zo’n reeks doet toch wat met het sentiment. Het team was er dan ook op gebrand om weer eens het zoet van een overwinning te proeven.

Dat moest dan gebeuren tegen DVSU Vr1. Deze sympathieke ploeg uit Lunetten waar altijd een gezellige voetbalsfeer heerst, was vorig jaar net als Jonathan kampioen geworden in de 4e klasse en daarmee ook de uitdaging aangegaan om het een niveau hoger te proberen. Een prima tegenstander dus voor Jonathan om zich aan te meten.

Complimenten voor VR1 waren op zijn plaats want ondanks de slechte reeks overheerste in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd het positivisme. De sfeer en de wil om te winnen waren volop aanwezig. Niet in de laatste plaats vanwege het appje van aanvoerdster Edel in de ochtend, die vanaf haar vakantie adres de ploeg een hart onder de riem stak en succes wenste.  Een opsteker voor Jonathan was dat Madelief weer haar rentree maakte, weliswaar nog geen hele wedstrijd, maar de rust in het spel van Madelief was een aspect wat de afgelopen weken toch behoorlijk gemist werd.

Jonathan begon prima aan de wedstrijd. Vooral over de rechterkant wist Jonathan vaak gevaarlijk te worden met afwisselend acties van Renske en Jasmijn. Maar ook over links was Jonathan gevaarlijk. Kansen waren er voor Lisa die tweemaal goed doorbrak maar haar schot over zag gaan of corner verwerkt zag worden door de keeper. Een schot van Renske werd gestopt door de keeper en Lisa leek dichtbij in te kunnen schieten, maar haar schot werd bijtijds geblokt door een DVSU verdedigster. Ook uit corners was Jonathan gevaarlijk. Madelief’s kopbal was goed, maar miste net de snelheid om echt een probleem te zijn voor de keeper en even later werd een knappe volley van Madelief net van de lijn gehaald door een DVSU verdedigster.

• 1e helft: Lisa breekt door maar haar schot wordt tot corner verwerkt door de keepster van DVSU.

Maar in de 23e minuut was het wel raak. Madelief speelt met een strakke pass Lisa in die de bal laat vallen op Anouk, die niet aarzelt maar met een mooi afstandsschot de 1-0 binnenschiet. Een lange periode van droog staan voor Jonathan kwam hiermee ten einde. Het doelpunt werd dan ook uitbundig gevierd.  Toch lukte het Jonathan niet om ook met een voorsprong te gaan rusten. In de 43e minuut verzuimde Jonathan bijtijds druk te zetten op het middenveld, waarna ook een aantal duels niet kordaat genoeg werden aangegaan. In de scrimmage kwam de bal voor de voeten van een DVSU aanvaller die de bal simpel in de linkerhoek kon binnenschieten.

De tweede helft begon met Charlotte in de ploeg voor Carien, de overige wissels werden nog even achter de hand gehouden. Lisa kreeg de opdracht zich helemaal leeg te spelen en die deed dat ook uitstekend. Nog geen 5 minuten na rust wist Jasmijn haar weg te sturen met een cross dieptepass op maat. Lisa ging uitstekend door en profiteerde van een botsing tussen DVSU verdedigster en de uitkomende keeper om de 2-1 binnen te schieten.

• 50e minuut: Lisa’s doorzettingsvermogen leidt tot de 2-1.      Volgende keer wel je Jonathan thermo aan doen, Lisa!!

Met Lieke en Jasmijn in de ploeg voor Lisa en Madelief bleef Jonathan gevaarlijk worden. Lieke was erg goed op dreef en amper te stoppen. In de 58e minuut viel dan ook de 3-1; een echte beauty. Na zich vrijgespeeld te hebben een prachtig afstandsschot van Lieke dat via de onderkant van de lat in het doel verdween.

Rosanne kwam het laatste kwartier nog in de ploeg voor Linde, waarna Renske afzakte naar het middenveld. Jonathan bleef met goed op maat gegeven cross passes haar aanval bedienen. Lieke kwam nog twee keer tot voor de keeper, maar die bracht uitstekend redding, al was het één keer met behulp van de lat. De grootste kans was misschien wel voor Jasmijn die vlak voor het doel leek binnen te schieten, maar haar poging mislukte jammerlijk.

• Lieke’s schot wordt door de DVSU keepster met haar linkerbeen knap tot corner verwerkt.

Over het algemeen kwam de zege van Jonathan niet meer in gevaar. Hachelijk werd het nog even toen een DVSU aanvalster uit een dieptebal alleen op keepster Anna afkwam. Anna had daarbij contact met de speelster wat een penalty een te verdedigen keuze maakte. Maar omdat enkele minuten daarvoor een DVSU handsbal in het strafschopgebied ook onbestraft was gebleven, was het een te verdedigen keuze van scheidsrechter Uriot.

Al met al een verdiende 3-1 overwinning voor Jonathan, die daarmee nu een middenmoter is in de 3e klasse. Volgende week een pittige wedstrijd tegen de nummer 4 Houten VR1.

Meer foto’s zien van de wedstrijd en alles daarom heen? Dit kan op foto's VR1

Voor VR2 was het een teleurstellend weekend. De bekerwedstrijd tegen VRC werd met 8-2 verloren.