• Jonathan VR1 herstelt zich met winst op ’t Goy

Na de nederlaag bij Odysseus van afgelopen zaterdag was VR1 in de gelukkige omstandigheid dat maandag 25 april een inhaalwedstrijd bij ’t Goy gepland stond. Een uitgelezen mogelijkheid om de kater van afgelopen zaterdag weg te spoelen.

Jonathan begon goed aan de wedstrijd. ’t Goy zat er kort op maar Jonathan wist de bal goed in de ploeg te houden. In de 20ste minuut werd het overwicht van Jonathan omgezet in een doelpunt. Een prachtige dubbel uitgevoerde één-tweet (een twee-viertje?)  tussen Madelief en Akke werd door Madelief goed binnen geschoten. Kort daarna was het Lola die de voorspong uitbouwde met een volley uit een voorzet van Akke.

• Moment uit de 1e helft: Lola speelt haar tegenstander uit op de rechterflank en trekt naar binnen. De kans zou uiteindelijk niet leiden tot een doelpunt.

Tijdens de rust was het advies aan de meiden om iets meer de diepte te zoeken, bij voorkeur met cross ballen vanaf het middenveld. De eerste minuten in de tweede helft waren weliswaar voor Jonathan maar ’t Goy zette na rust meer druk op het middenveld waarbij  Jonathan even moeite had om onder de druk uit te voetballen.  Maar naarmate de tweede helft vorderde trok Jonathan de wedstrijd weer meer naar zich toe. Yael liet zien goed geluisterd te hebben in de rust en gaf een prachtige cross pass op Lola die ook op tijd scherp stond. Lola won het duel van haar tegenstander en schoot beheerst de 0-3 binnen.  De wedstrijd was daarmee wel gespeeld al kwam ’t Goy nog met een knappe actie van de spits terug tot 1-3.  Het slotakkoord was echter toch voor Jonathan. Lola wist goed Anouk, die prima inviel vanuit MO17-1,  te bereiken en Anouk schoot de bal mooi hoog in het doel.  De 1-4 was ook de eindstand.

Een goede revanche van VR1 dat liet zien dat de teamgeest alleen maar gegroeid is sinds afgelopen zaterdag.  Met die spirit als basis lijkt VR1 klaar voor de komende wedstrijden, die beslissend zullen zijn voor het kampioenschap.

Naschrift:  Hoewel Madelief af en toe wat bekritiseerd wordt door het gebrek aan schoonheid van haar doelpunten, kwam de mooiste actie van de wedstrijd overduidelijk op haar naam. Nieuwsgierig? Kijk de actie dan na op https://www.instagram.com/p/CczncqNq41T/?igshid=YmMyMTA2M2Y=  (het op één na laatste fragment).