• Jonathan Vr1 deelt wederom punten met Zwaluwen Utrecht in zenuwslopende wedstrijd (1-1)

  Voor Jonathan Vr1 stond er zaterdag 3 februari eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. De laatste dateerde alweer van 9 december, toen uit bij Eemnes een 2-0 achterstand bij rust werd omgezet in een 2-2 gelijkspel. Om de lange periode te overbruggen had trainer Dave zaterdag 13 januari een toernooi georganiseerd op Jonathan, maar het laat onverlet dat zo'n lange periode niet bevorderlijk is voor het wedstrijdritme.  Afgelopen zaterdag stond er voor Vr1 gelijk een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegenstander was Zwaluwen Utrecht Vr1, een ploeg die met één puntje meer pal boven Jonathan staat op de ranglijst. Een overwinning zou daarmee voldoende zijn om de ploeg te passeren en door te klimmen naar de 4e plek. 
   
  Wedstrijden tegen Zwaluwen Utrecht blijken eigenlijk altijd spannend te zijn. Het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd, de openingswedstrijd van het seizoen, schrijft over een bloedstollende 0-0. Deze wedstrijd bleek daarop geen uitzondering. Vanaf het begin ging de wedstrijd aardig gelijk op. Jonathan leek wel de iets betere kansen te krijgen en wat dichter bij de goal te kunnen komen. Goed druk zetten van Soumaya en Tessa leidde tot een goede mogelijkheid voor laatstgenoemde, maar de keepster van Zwaluwen wist de bal net voldoende aan te raken om de bal over in plaats van in het doel te laten vallen. Terwijl de verwachting is dat we met een 0-0 stand de thee gaan opzoeken, is er vlak voor rust een wat ongelukkig moment voor Jonathan. Een diepte pass van Zwaluwen kan niet voldoende worden weggewerkt waardoor de bal door een Zwaluwen aanvaller kan worden opgepikt. Anna anticipeert nog op de situatie door uit haar doel te komen maar is net te laat om de bal te kunnen onderscheppen. Het zet Jonathan op een 1-0 achterstand.  Toch weet Jonathan nog voor rust de stand weer gelijk te trekken. Tessa zoekt op het juiste moment de diepte en haar schot treft via de binnenkant van de paal doel (1-1). 
   
  Na rust lijkt de wedstrijd iets meer open te breken. Jonathan weet enkele keren met Lisa en Noor alleen voor de keeper te komen. Jasmijn lijkt de bal van afstand in de verre hoek te krullen, maar de boogbal verdwijnt net over het doel. Zwaluwen is ook enkele keren gevaarlijk, vooral vanuit de tweede lijn, en raakt tweemaal de lat. 
  Het blijkt zo'n wedstrijd die twee kanten op kan vallen. Uiteindelijk kunnen daarom beide ploegen vrede hebben met het delen van de punten. Voor Jonathan is het al het 5e gelijke spel van de competitie. Verdere noemenswaardige statistieken zijn dat net als koploper Sporting, Jonathan dit seizoen nog maar één nederlaag leed en de ploeg al negen achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen is in de competitie. 
   
  Komende twee zaterdagen vanwege carnaval en de voorjaarsvakantie geen wedstrijden voor Jonathan. Donderdag 15 februari wordt er nog geoefend bij DVSU waarna 24 februari de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 CJVV op het programma staat. 
   
  Vr2 behaalde geen punten afgelopen zaterdag. Het verloor uit bij Odysseus met 4-2.