• Jonathan VR1 blijft steken op 0-0 in Veenendaal

Na de ruime zege tegen Renswoude wachtte voor VR1 de uitwedstrijd tegen VRC in Veenendaal. In eerdere confrontaties wist Jonathan in Veenendaal ruim te winnen, maar VRC heeft in de Corona periode niet stilgezeten en haar team aanzienlijk kunnen vernieuwen en twee fanatieke trainers aangesteld, zo viel te lezen op hun Facebook pagina. Resultaten uit het verleden zijn ook in het voetbal geen garantie voor de toekomst.  Ook deze wedstrijd begon daarom gewoon met een 0-0 stand. En om de uitkomst gelijk maar te verklappen, zo zou deze ook eindigen.

Jonathan was verreweg het meeste in balbezit, maar uiteindelijk gaat het erom om dat om te kunnen zetten in rendement.  Dat lukte af en toe, Jonathan wist diverse kansen te creëren, maar de succesvolle afronding ontbrak. Het dichtste bij een doelpunt was Anouk, haar schot eindigde op de paal.

Wat ook niet meehielp was dat ondanks de vele blessurebehandelingen, de wedstrijd enkele minuten vóór het verstrijken van de zuivere speeltijd werd afgefloten. Het scheidsrechterprobleem is ook bij VRC voelbaar, waardoor in deze wedstrijd de leider van VRC VR1 de arbiter van dienst was. Discussie over genomen beslissingen hoort bij alle wedstrijden, maar het niet volledig uitspelen van de wedstrijd was toch een duidelijk symptoom van het niet probleemloos kunnen uitvoeren van deze dubbelrol. En daarmee werd wederom het cliche bevestigd dat alleen vrouwen kunnen multi-tasken.

Een teleurstellend resultaat dus voor Jonathan VR1, maar met een aanzienlijk beter doelsaldo dan VRC heeft de ploeg nog steeds een uitstekende uitgangspositie om door te gaan in de beker.