• Jonathan VR-1 wint ook op zandvlakte van veld 7

In een poging om de intensief belaste velden bij Jonathan weerbaarder te maken, had de gemeente Zeist afgelopen week een paar kuub zand op de Jonathan velden verspreid. De bedoeling was dat de regen het zand zou laten zakken, maar de regen kwam niet en het zand bleef. Veld 7 zag er dan ook nogal woestijnachtig uit. Scheidsrechter van Renselaar verexcuseerde zich netjes  bij tegenstander Odysseus, die de situatie sportief opnam. Een extra moeilijkheidsgraad dus voor Vrouwen 1, maar dat geldt natuurlijk ook voor de tegenstander en het gaat er dan om wie zich het beste aan de omstandigheden aanpast.

Het begin van de wedstrijd was vooral spannend. Jonathan werd enkele keren gevaarlijk, maar wist nog weinig grote kansen te crëeren omdat de studenten van Odysseus weinig ruimte weg gaven. Ook Jonathan had het achterin goed op orde, keepster Sanne kon haar doel eigenlijk moeiteloos schoon houden. Annelieke kwam nog een keer goed door over links en werd geraakt in de 16 meter, maar de door Jonathan geclaimde strafschop kwam er niet.

Na de rust was er meer ruimte. Jonathan voetbalde iets meer over de flanken waardoor er ook in de as meer ruimte ontstond. Vlak na rust was het al raak. Spits Eleanor legde de bal terug op Akke die in één keer uithaalde en met een afstandsschot de 1-0 aantekende.  Het voetballen ging in de tweede helft beduidend makkelijker, mogelijk ook door wat gewenning aan de omstandigheden. Achterin bleef Jonathan uiterst geconcentreerd  verdedigen waardoor Odysseus geen kansen kon creëren. Daarbij speelde ook het goed mee verdedigen van Alessandra, Benthe en Thirza op het middenveld een belangrijke rol.  In de 71e minuut een hele mooie aanval van Jonathan. Via een heuse ‘chip’ bereikte Akke de rechtsbuiten spelende Eleanor die goed het overzicht bewaarde en spits Lola vond, die koel afrondde in de linkerhoek en daarmee de 2-0 op het scorebord zette. Johathan kwam niet meer in de problemen en in de 79e minuut wist Akke nog de 3-0 te maken door een goed binnengeschoten vrije trap.

Koploper Woudenberg speelde niet vandaag, waardoor Jonathan nu met één wedstrijd en vier punten minder weer een stapje dichterbij is gekomen en de blik omhoog gericht kan blijven.