• Jonathan troeft Candia'66 in slotminuten af; 2-1 winst

  Zaterdag 16 februari 2019 de thuiswedstrijd tegen Candia'66 uit Rhenen. Een terugwedstrijd na de heenwedstrijd in september 2018. Die wedstrijd leverde Jonathan toen een 0-1overwinning op. Een wedstrijd waar naar uit werd gekeken omdat bij Candia'66 een oud trainer van Jonathan aan het roer staat. Pieter van de Grift trekt namelijk aan de leidsels bij de Rhenense club maar deed dat al weer enige jaren geleden ook bij Jonathan.

  Vooraf de vraag met welke opstelling coach Rob Zomer de aftrap wilde vieren. Wellicht verrassend maar linkervleugelverdediger Tijani Arkouch moest deze middag in eerste instantie op de bank plaats nemen. Daan de Jong nam zijn plek op de linkerflank in.

  Het voelde zomers aan op de 3e zaterdag in de maand februari. Een heel verschil met de winterse omstandigheden eerder in deze maand. Jonathan thuis een makkie dacht iedereen. Niets was vanmiddag minder waar. Maar voordat het over de wedstrijd ging eerst de opmars vanuit de kleedkamer richting speelveld. Een Jonathan jeugdteam dat met vlag en wimpel het 1e team tot op de middenstip begeleidde gaf toch een zeker elan aan de wedstrijd.

  Hoewel Candia'66 op een andere plek op de ranglijstvertoefde dan Jonathan was daarvan in de eerste twintig minuten weinig verschil te merken. Candia'66 was in die fase misschien wel brutaler dan Jonathan en schroomde niet om het doel van Xavier Gyina op te  zoeken. Gaandeweg de eerste helft nam Jonathan het initiatief over en trok het de wedstrijd naar zich toe. Dat leidde in de eerste helft zeker nog niet tot wereldkansen. De vanmiddag uitstekend leidende arbiter Theo van Blommensteijn uit het Noord-Hollandse Zwanenburg  blies dan ook exact na drie kwartier voor halftime en de bekende brilstand op het scorebord bij rust.

 • Na rust was het toch Jonathan dat meer en meer Candia'66 bij de keel greep. Niet dat er sprake was van grote uitgespeelde kansen maar het werd wel dreigender voor het doel van de uitblinkende doelman Jesse Kok. Hij was vanmiddag middag een grote sta in de weg was voor Jonathan. Toch kon Jesse Kok halverwege niet verhinderen dat na een geoliede aanval Jonathan de leiding nam. Het was Jesse Bertens die de trekker overhaalde (1-0). Lang kon het Jonathandeel van het publiek daar niet van genieten. Na een onoverzichtelijke situatie in het zestienmetergebied plofte de bal ineens achter Xavier Gynia (1-1).

 • Jonathan legde zich daar niet bij neer. Het bleef ten strijde trekken en dat betaalde zich op de grens van speel- en blessuretijd uit. Een aanval over veel schijven bracht de bal op rechts bij Tijani Arkhouch wiens afgemeten voorzet door Jesse Bertens vlekkeloos werd ingekopt (2-1). Wie dacht dat daarmee de wedstrijd was gespeeld kwam bedrogen uit. Het was Candia'66 dat vlak voor tijd Jonathan nog in verlegenheid bracht. Doelman Xavier Gynia stond echter op de goede plek en wist de gelijkmaker te voorkomen. Dat was ook het laatste wapenfeit aan Rhenense kant en dus gingen de armen omhoog na het laatste fluitsignaal van leidsman Blommensteijn.

  Volgende week de uitwedstrijd in en tegen vv Veenendaal. Gespeeld wordt op sportpark de Groene Velden II. Adres is Groeneveldselaan 15, 3902 HA Veenendaal.

  Opstelling Jonathan:
  Xavier Gyina, Matthijs Visser,  Roy Versluis, Bart Rijnja, Daan de Jong, Jaouad Amhahid, Ayoub el Hachimi, Aldo Hima, Wouter Botermans (Tijani Arkhouch), Jesse Bertens, Alexander Prent

  Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

  Fotografie: Suresh Chadda