• Jonathan rolt SV Zeist op; Grote 2-7 winst op sportpark Dijnselburg

Zaterdag 30 april stond een onvervalste derby op het programma en wel de uitwedstrijd op sportpark Dijnselburg tegen SV Zeist. De thuiswedstrijd tegen de paarswitten bracht op 16 oktober 2021 Jonathan een 2-0 winst. Vandaag waren de doelpunten aanmerkelijk goedkoper. Beide ploegen kende in de laatste competitieronde een ruime winst. SV Zeist won gedecideerd met 2-5 bij FZO, terwijl Jonathan Olympia ’25 met 5-1 aan de zegekar bond.

Op een bewolkt en zeer fris sportpark Dijnselburg was het Jonathan dat flitsend uit de startblokken kwam op het fraaie kunstgrasveld. Binnen 20 minuten nam groenwit een 0-3 voorsprong. Het was doeltreffend in de 12e, 19e en 21e minuut. Fraaie goals van Marco Knopper (goed doorzetten) en 2x Dani van Soest (onder andere sneller bij een diepe bal) maakte SV Zeist al snel tot een redelijk kansloze ploeg. Toch was het SV Zeist dat in het laatste deel van de 1e helft dreigender werd voor het doel van Xavier Gyina. De doelman was deze middag een zekere sluitpost en hield zijn goal vooralsnog schoon. Tot de 38e minuut toen SV Zeist de achterstand verkleinde naar 1-3.

Wie dacht dat SV Zeist in de 2e helft hieruit moed putte om het Jonathan nog moelijker te maken kwam bedrogen uit. In ruim 20 minuten tijd liep Jonathan met messcherpe aanvallen uit naar een 1-6 voorsprong. Dani van Soest (diepe bal), Gianluca Nijholt (vrije schop) en Abdullah Achag (uitgekiende voorzet Alexander Prent) waren trefzeker. Daarmee was het verzet van SV Zeist definitief gebroken. Aan Jonathan-zijde gingen de armen nog een keer omhoog. Een mooie aanval over rechts bracht de bal bij Bas de Waal die met een prima assist Mounir el Hadje bediende en de 1-7 stond op het scorebord. Het laatste doelpunt was voorbehouden aan SV Zeist. Een mooi schot was Xavier Gyina te machtig en daarmee werd de eindstand van 2-7 bepaald.

Dit was alweer de 18e overwinning van dit seizoen maar het is en blijft eentonig om te vermelden dat concurrent CJVV ook weer wist te winnen. Dit keer werd thuis tegen DOSC een 5-1 zege geboekt waardoor de achterstand op CJVV nog steeds 4 punten bedraagt.

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.J. Westland.

Opstelling:

Xavier Gyina, Rui Sedney, Lars Kerkmeijer (Thijs Beunder), Pepijn Hopstaken, Gianluca Nijholt, Jesse Bertens, Alexander Prent (Mounir el Hadje), Marco Knopper (Tom Roks), Dani van Soest (Paul Boersen), Philip Ties, Abdullah Achaq (Bas de Waal)

Assistent scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode