• Jonathan promoveert naar de 2e klasse!!; Desto met 2-0 verslagen

Zaterdag 18 juni 2022 de finale in de nacompetitie tegen de bekende tegenstander Desto uit Utrecht. Eerder dit seizoen boekten de groenwitten een 1-8 winst op de oranjezwarten in een oefenwedstrijd.

• Voor de fotoreportage van Suresh Chadda klik hier

Voor een filmpje van Voetbal Hilversum TV klik hier

Voor een filmpje van Hans van Veldhuijzen klik hier

Desto won afgelopen dinsdag enigszins verrassend uit bij SV Houten, terwijl Jonathan geen kind had aan vv Hees. 7-0 was de eindstand en ook Jonathan door naar de finale van de nacompetitie.

Het was zomers warm op sportpark Weltevreden in De Bilt, waar de wedstrijd op neutraal terrein werd gespeeld. In de aanloop naar de wedstrijd werd de publieke belangstelling steeds groter en uiteindelijk was er sprake van een uitstekend bezet sportpark daar in De Bilt.

Ook nu een arbitraal trio dat van wanten wist. Scheidsrechter Dorresteijn uit Loenen aan de Vecht had een gemakkelijke middag in de opvallend sportieve wedstrijd. De scheids kwam nooit in de problemen en floot een prima wedstrijd.

In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Jonathan preste wel maar kwam nauwelijks tot mogelijkheden om de score te openen. Desto was daarentegen ook maar slechts sporadisch gevaarlijk, maar kwam wel in een situatie dat de paal werd geraakt.

Met de spreekwoordelijke brilstand zochten beide ploegen de kleedkamer op. Na rust was het toch Jonathan dat meer en meer een overwicht op het conto kon schrijven. Dat betaalde zich in de 65e minuut uit. Gianluca Nijholt haalde na een afgeslagen bal verwoestend uit en de 1-0 stond op het scorebord.

• Daarna kwam Jonathan niet meer in de problemen. Sterker het bouwde de voorsprong uit. In de 75e minuut was het Marco Knopper die de Utrechtse doelman kansloos liet (2-0).

• Met deze treffer was de wedstrijd gespeeld. Desto probeerde wel de Zeister defensie  onder druk te zetten maar het kon Jonathan niet verontrusten. Sterker nog Jonathan kreeg nog mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar daar trapte de oranjezwart verdediging niet in.

Zo rond de klok van half vijf floot scheidsrechter Dorresteijn voor het einde en ontlaadde alles aan Zeister kant in vreugde. Promotie naar de 2e klasse met een verdiende winst op Desto op basis van de tweede helft.

• Daarna de thuiskomst, met de traditionele duik in de inmiddels beroemd geworden Slotvijver.

Hartelijke felicitaties aan de ploeg van Rob Zomer die Jonathan liet presteren op het niveau dat het zeker aan kan. Een nieuw seizoen gloort en daarin is Jonathan vooraf geen club die niet presteert.

Met de 2-0 winst wordt het seizoen afgesloten en komt uw reporter de derde week september weer in beeld.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Rui Sedney, Pepijn Hopstaken, Gianluca Nijholt, Sam van Kleef, Roy Versluis, Alexander Prent, Philip Ties, Dani van Soest, Marco Knopper, Jesse Bertens

Ingebrachte wissels:

Lars Kerkmeijer, Tom Roks, Bas de Waal, Mounir el Hadje, Maurits Smid