• Jonathan legt VVZ’49 op de slachtbank: 1-10 winst in Soest

Zaterdag 2 oktober de tweede competitiewedstrijd en wel in Soest tegen VVZ’49. Een bekende tegenstander met wedstrijden die altijd veel spanning brachten. De Soester groenwitten leden in hun eerste competitiewedstrijd echter een genadeloze 7-0 nederlaag tegen onze buurman FZO. Jonathan wist in het eerste competitietreffen Laren’99 eenvoudig met een 6-0 nederlaag naar het Gooi terug te sturen.

Na het beginsignaal van de in het blauwzwart gehulde arbiter van dienst ontspon zich een kat en muis spelletje. Het was Jonathan dat de wedstrijd dicteerde en VVZ’49 nauwelijks de gelegenheid gaf om ook maar enigszins de Jonathan defensie te ontwrichten. In de 8e minuut was het al raak. Marco Knopper scoorde na een prima assist van Dani van Soest (0-1). Jonathan was blijkbaar nog in de wolken na de openingstreffer want al heel snel maakte VVZ’49 gelijk. Een vrije trap aan de rechterkant werd eenvoudig binnen getikt (1-1). Jonathan bleef de sterkere en dat betaalde zich in de 21e minuut uit. Een voorzet van Philip Ties werd door opnieuw Marco Knopper met een bikkelhard schot afgemaakt (1-2). In de 31e minuut was Naoufel Allouche de aangever voor de 1-3. Dani van Soest was, en niet voor het laatst deze middag, de afmaker. Tien minuten later was het opnieuw raak. Alexander Prent was de aangever, Naoufel Allouch de afmaker en dat betekende de 1-4 op het scorebord. Dat was ook gelijk de ruststand van deze wedstrijd waarin Jonathan feitelijk nog niet het achterste van zijn tong liet zien.

Na rust liet Jonathan het in eerste instantie na om de score op te voeren. Het kreeg genoeg mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dat niet. Vanaf de 70e minuut begon de teller weer op te lopen. Het was Dani van Soest die na een pass van wederom Alexander Prent de score opvoerde naar 1-5. Twee minuten later was het opnieuw raak. Philip Ties bracht Abdulla Achaq in stelling en die liet de Soester goalie kansloos (1-6). De bediener van het Soester scorebord moest in de 79e minuut opnieuw in actie komen want na een assist van Dani van Soest haalde Floris van den Berg doeltreffend uit (1-7). Daarmee was het nog niet gedaan. Jonathan sloeg nog drie maal toe. Een keer bracht Floris van den Berg Dani van Soest in stelling (1-8) en tot twee keer daarna was het Alexander Prent die Dani van Soest de gelegenheid gaf om de score te verhogen naar 1-9 en 1-10. Na dat laatste doelpunt floot de scheidsrechter direct af en was de tweede winst voor het groen witte vlaggenschip een feit.

De vraag die menigeen na afloop bezighield was of Jonathan zo goed was of VVZ’49 zo slecht. De komende wedstrijden gaan dat leren. Komende zaterdag opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen het Hilversumse Olympia’25. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van Olympia’25 en dat heeft als adres Kininelaantje 11, Hilversum. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling Jonathan:

Jort Ruijssenaars, Alexander Prent, Joris Muusse, Bart Rijnja (Pepijn Hopstaken), Tom Roks, Thijs Beunder, Marco Knopper (Bas de Waal), Floris van den Berg, Dani van Soest, Philip Ties, Naoufel Allouche (Abdullah Achaq)

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode