• Jonathan laat de punten in Houten achter; 2-1 verlies

Zaterdag 15 december de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop en wel tegen SV Houten. SV Houten twee jaar geleden van zondagclub getransformeerd naar zaterdagclub. Daardoor startend in de 4e klasse waarin het in het eerste jaar al promoveerde naar de 3e klasse. Op de ranglijst geposteerd op plek 3 en op het oog dan ook geen makkie voor Jonathan.

In de basisformatie ontbrak Roy Versluijs wegens hamstringklachten. Zijn plek werd ingenomen door Daan de Jong. Aldo Hima had zich wegens ziekte afgemeld.

Het was siberisch koud op sportpark Oud Wulven in Houten. SV Houten startte voortvarend en al na 5 minuten nam het een voorsprong. De bal werd niet goed in de verdediging verwerkt en SV Houten buitte dat doeltreffend uit (1-0). Daarna kreeg het nog grote mogelijkheden om de score te vergroten maar keeper Xavier Gynia stond een paar keer goed in de weg. Na het overtuigende begin kroop Jonathan uit de schulp en zette het SV Houten af en toe onder druk. Dat resulteerde nog voor de rust in de gelijkmaker. Het schot van Darif Labardi was te machtig voor de Houtense doelman (1-1). Met die stand zochten beide ploegen de warme thee op.

Na rust probeerde Jonathan verder greep op de wedstrijd te krijgen. In eerste instantie leek dat vruchten op te werpen want Ayoub el Hachimi was de verdediging van SV Houten te vlug af en verscheen alleen voor de Houtense keeper. Helaas bleef scoren uit. Dat deed SV Houten aan de andere kant wel. Een snelle aanval eindigde in de 2-1 voorsprong. Dit kwam Jonathan niet meer te boven. Het ging nog wel voor de gelijkmaker maar succes bleef jammer genoeg uit. Weliswaar bleef Jonathan op de 2e plaats maar zag SV Houten tot op 1 punt naderen. De achterstand op koploper VV'49 groeide door het verlies naar 5 punten.

Op zaterdag 19 januari 2019 wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen DOSC. Aanvang van deze derby op sportpark Achter 't Slot is 14.30 uur.

Opstelling Jonathan:
    Xavier Gyina, Matthijs Visser, Daan de Jong, Bart Rijnja, Tijani Arkhouch (Fikri el Ouahabi), Jaouhad Amjahid, Ayoub el Hachimi, Ilidio Miguel (Rogier van der Hout), Alexander Prent, Jesse Bertens, Darif Labardi

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode.