• Jonathan in mineur in Den Dolder; 5-3 nederlaag tegen runner up DOSC

  Afgelopen zaterdag de derby in Den Dolder tegen DOSC. Een tegenstander waarvan net na de winterstop thuis werd gewonnen maar ook een tegenstander die daarna aan de lopende band punten scoorde en zich in een opwaartse beweging op de ranglijst bevond. De verwachtingen waren hoog gespannen aan de groenwitte kant. De winst vorige week op koploper VVZ'49 droeg daar zeker aan bij. Temeer daar de twee andere titelkandidaten VVZ'49 en CDW ook geen gemakkelijk programma hadden.

  Coach Rob Zomer kende een aantal personele problemen. Roy Versluijs nog geblesseerd, Alexander Prent afwezig en Jaouad Amjadid door de kaartenregeling een wedstrijd geschorst. Daardoor stond Stephan de Bree opnieuw in de basis evenals Rogier van der Hout en keerde ook Ayoub el Hachimi weer terug.

  In het eerste deel van de wedstrijd was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen zochten de respectievelijke defensies wel op maar dat leidde niet tot grote mogelijkheden om het scorebord in beweging te brengen. In de 20e minuut was het ineens raak voor Jonathan. Marco Knopper schoot na een vlot lopende aanval raak en tekende dus voor de 0-1.

  Wie dacht dat de voorsprong Jonathan vleugels zou geven kwam bedrogen uit. Nee het was andersom. DOSC putte uit de achterstand de nodige adrenaline en boog met veel strijdlust en inzet nog voor de rust om in een 3-1 voorsprong waarbij het overigens door fouten aan Jonathan-kant mede in het zadel werd geholpen.

  Na rust een strijdvaardiger Jonathan dat het DOSC steeds moeilijker ging maken. Echter, door persoonlijke fouten liepen de Doldenaren in het eerste kwartier na rust uit naar een 5-1 voorsprong. Daarna kwam DOSC er niet meer aan te pas en schroefde Jonathan de duimschroeven aan. Dat leidde tot twee doelpunten van Ayoub el Hachimi en stond met nog een half uur spelen een 5-3 stand op het scorebord. Daarna kreeg Jonathan nog een aantal mogelijkheden om nog dicht bij DOSC te komen. Een aantal malen werd door DOSC de bal net voor de lijn weggehaald. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook DOSC de nodige kansen kreeg om de voorsprong te vergroten.

  Het laatste kwartier werd vooral gekenmerkt door een groot aantal onderbrekingen wegens blessures aan Dolderse kant. Scheidsrechter Draaijer die daarbij steeds aangaf dat de tijd stilstond was dit aan het eind van de wedstrijd vergeten. Hij telde slechts een viertal minuten bij. Een zure nederlaag voor de mannen van Rob Zomer. Een nederlaag die overigens werd verzoet door de resultaten van CDW en VVZ'49. Ook deze collega's aan de top leden puntenverlies waardoor de onderlinge afstanden nagenoeg nihil zijn.

  Komende weekend geen competitieverplichtingen voor Jonathan 1. Zaterdag 6 april is de eerstvolgende wedstrijd en wel thuis tegen SV Houten. Aanvang op sportpark Achter 't Slot is 14.30 uur.

  Opstelling Jonathan:
  Xavier Gyina, Matthijs Visser, Stephan de Bree (Daan Veldhuijzen), Bart Rijnja, Tijnani Arkhouch (Marcus Menzies), Aldo Hima, Marco Knopper, Ayoub el Hachima, Rogier van der Hout, Jesse Bertens, Wouter Botermans (Daan de Jong)

  Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode