• Jonathan geeft winst in slotfase weg; 3-3 gelijkspel in boeiende derby tegen FZO

Zaterdag 2 december de derby tegen buurman FZO op sportpark Blikkenburg. Een wedstrijd die negen jaar geleden voor het laatst op het programma stond. Op basis van de ranglijst was Jonathan favoriet voor de winst. Maar als zo vaak maakt een derby bij de underdog de nodige krachten los.

Het was donker op sportpark Blikkenburg maar de van de tevoren aangekondigde regen bleef aanmerkelijk binnen de perken. Bij Jonathan was de tegen DVSU geblesseerd geraakte Jesse Bertens niet van de partij. Tijani Arkhouch was wel weer present en begon op de bank.

Het was FZO die in begin van de wedstrijd een aantal malen gevaarlijk werd. Tot doelpunten leidde dat niet  voor de wit-blauwen. In de 21e minuut een aanval van Jonathan over rechts. De bal werd voorgegeven en Rogier van der Hout scoorde met zijn knie (0-1). De strijd werd enigszins grimmig maar arbiter Wateler had de touwtjes strak in de hand. Zo'n vijf minuten voor tijd de 0-2 voor Jonathan. Opnieuw was het Rogier van der Hout die Jonathan deed juichen.

Met de 0-2 voorsprong zochten beide ploegen de kleedkamer op. Vijf minuten in de tweede helft deed FZO wat terug. Een aanval over rechts bracht de bal bij spits Robert van Veldhuijzen en het was direct raak (1-2). Tien minuten later bedroeg de marge alweer twee doelpunten. Een prima aanval waarbij de voorzet van Alexander Prent door Wouter Botermans werd ingetikt betekende de 1-3.

Jonathan kreeg vlak daarna een uitgelezen mogelijkheid om de scoren naar de 1-4 te tillen. Alexander Prent ging alleen op de doelman van FZO af maar zijn inzet ging niet in maar naast het doel.

Inmiddels gaf scheidsrechter Wateler aan Jonathan Ilidio Miguel zijn tweede gele kaart. Uiteindelijk ook een tweede gele kaart aan FZO-kant en een direct rode kaart voor het neerhalen van Wouter Botermans als doorgebroken speler.

De laatste 10 minuten ging FZO pompen of verzuipen. Dat leverde in de 80e minuut een strafschop op die door Danny ter Hoeve werd verzilverd (2-3). Roy Versluis kreeg ook zijn tweede gele kaart en moest er dus van af. Pal voor tijd sloeg FZO alsnog toe. Robert van Veldhuijzen werd prima bediend en de bal lag achter doelman Xavier Gyina (3-3). Jonathan zette nog wel aan om de winst binnen te halen maar kreeg daarvoor te weinig tijd. Een 3-3 eindstand in deze boeiende derby die het publiek vanaf begin tot eind vermaakte. Omdat ook VVZ'49 gelijk speelde bleef de schade voor Jonathan beperkt en blijft het op plek twee staan met twee punten achterstand op VVZ'49.

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen het Culemborgse Focus. Aanvang 14.30 uur op sportpark Achter 't Slot

Opstelling Jonathan:
    Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluis, Bart Rijnja, Ilidio Miguel, Jaouhad Amjahid, Osmerald Hima, Darif Labardi, Alexander Prent, Wouter Botermans, Rogier van der Hout

Ingebrachte wissels: Daan de Jong, Tijani Arkhouch, Nigel Siebelink

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode.