• Jonathan bij de beste 25 verenigingen in de Top 200 Jeugd

Sinds een aantal jaren publiceert vakblad 'De Voetbaltrainer' een top 200 van toonaangevende amateurvoetbalclubs in Nederland. De rangorde op die lijst komt tot stand door te kijken naar het niveau van het eerste team en de selectieteams bij de jeugd van de clubs. Jonathan eindigt dit jaar op plek 145.

Naast de Top 200 publiceert de Voetbaltrainer ook de Top 200 Jeugd. De samenstelling van de Top 200 Jeugd gebeurt op basis van het niveau waarop de jeugdteams O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15-1, O14-1 en O13-1 actief zijn. In deze Top 200 Jeugd staat Jonathan op een zeer verdienstelijke plek 24.

Als we kijken naar de notering in de Top 200 Jeugd van de Utrechtse voetbalverenigingen, zien we de onderstaande top 10:

• Deze hoge notering is te danken aan de progressie die de Jonathan jeugdteams hebben gemaakt de afgelopen jaren. En deze ontwikkeling vertaalt zich inmiddels ook in het aantal zelf opgeleide jeugdspelers dat inmiddels deel uitmaakt van ons vlaggenschip Jonathan 1.

Er valt van alles te zeggen van dergelijke lijsten. Hoe zinvol is het? Waarom alleen de prestatieteams? Hoe dan ook is een hoge vermelding eervol en een groot compliment aan onze spelers en stafleden: trainers, leiders, coördinatoren. Jonathan is trots op de notering en gaat hard aan het werk om deze te handhaven en waar mogelijk te verbeteren.

Voor meer informatie en overzichten: https://www.voetbaltrainer.nl/top-200-jeugd-de-complete-lijst/