• Jonathan 1 wint van Vriendenschaar in een aantrekkelijke duel; 1-2 winst in Culemborg

Donderdagavond 2 mei oefende ons 1e elftal uit in Culemborg tegen Vriendenschaar. Vriendenschaar aan de top in de 4e klasse en in afwachting van promotie naar de 3e klasse. Daar moet het nog even op wachten want ook in de 4e klasse ligt het competitieprogramma even stil.

Het was een koele, frisse avond in Culemborg. Coach Rob Zomer kon beschikken over het overgrote deel van zijn basisselectie waar in ieder geval Roy Versluis nog ontbrak. Roy is echter op de weg terug en de verwachting is dat hij volgende week weer zijn rentree kan maken. Op zijn plek was deze wedstrijd Koen Rodenburg geposteerd die een prima wedstrijd speelde.

Dat gold eigenlijk voor heel Jonathan. Het team zocht waar het kon de aanval en kwam verdedigend nauwelijks in de problemen. Was Vriendenschaar in de eerste helft nog wel eens dreigend in het defensief gebied van Jonathan; in de tweede helft was daar geen sprake meer van. Doelman Xavier Gyina kreeg nauwelijks wat te doen op een uitzondering na. Een aanval over links van Vriendenschaar leek te worden bekroond maar Xavier hield zijn doel schoon door de bal op het laatste moment uit het doel te stompen.

In de eerste helft kwam Jonathan vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Marco Knopper. Zijn voorbeeld werd in de tweede helft gevolgd door Koen Rodenburg. Daartussen scoorde Jonathan nog een keer maar die treffer werd geannuleerd omdat de voorzet van Alexander Prent vanachter de doellijn zou zijn gegeven.

Wanneer de aanvallende uitvoering in de tweede helft wat minder slordig zou zijn geweest was de wedstrijd waarschijnlijk met grotere cijfers gewonnen geweest.

Toch al met al een aantrekkelijk oefenduel dat door Jonathan verdiend werd gewonnen.

Ons eerste richt zich nu op de laatste drie competitiewedstrijden. Een cruciale fase want er kan nog van alles aan de stand gebeuren. De eerste van de drie wedstrijden is komende zaterdag uit bij het Utrechtse DVSU. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur op het sportpark aan de Olympus 11 in Utrecht (Lunetten). Schroom niet om te komen.