• Jonathan 1 sluit 2021 af met overwinning

Zaterdag 11 december sloten de groen-witten het kalenderjaar af met een bezoek in Wijk bij Duurstede tegen 2e klasser CDW, die wordt gecoacht en getraind door oud speler en jeugdtrainer van Jonathan Alvin Veldhuizen.

Jonathan speelde met de volgende spelers: Xavier Gyina, Rui Sedney, Joris Muusse, Tom Roks, Bart Rijnja, Gianluca Nijholt (C), Pepijn Hopstaken, Dani van Soest, Marco Knopper, Maurits Smid en Bas de Waal.

Wisselspelers: Sam van Kleef, Thijs Beunder en Mick Kruft. Afwezig om diverse redenen: Alexander Prent, Philip Ties, Jesse Bertens en Roy Versluis.

Over de wedstrijd zelf kunnen we vrij kort zijn, hoogtepunten in de 1e helft: een aantal kansen voor de thuisclub, maar Xavier stond prima te keepen, en dan de groen-witten dan zult u zich afvragen, dat was een kopbal tegen de lat van Dani, na een mooie vrije trap van Gianluca en een kopbal van Rui. Ruststand om met Frits van Turenhout te spreken nul-nul.

Tweede helft, de gastclub uit Zeist kwam wat feller uit de kleedkamer, dat resulteerde in de enige goal van deze middag gemaakt door Dani op aangeven van Gianluca. Over en weer probeerden beide ploegen om nog wat te creƫren, maar de echte scherpte ontbrak.

Ook de drie wissels kregen nog speeltijd van Rob Zomer, zo was dus het debuut van O19 speler Mick Kruft, weer een exponent van onze prima jeugdopleiding. Het (voetbal)jaar 2021 zit er bijna op, het was door de corona perikelen een moeizaam jaar. Hopelijk brengt het nieuwe jaar wat meer lucht.

In iedere geval wens ik de gehele Jonathan familie hele fijne en gezellige feestdagen toe, en voor het nieuwe jaar veel liefde en een goede gezondheid.

Dick van de Streek.