• Jonathan 1 niet door in beker; 1-4 verlies tegen FC Castricum

Zaterdag 13 november, de tweede bekerronde op het programma. Tegenstander het volstrekt onbekende FC Castricum uit de gelijknamige plaats in Noord-Holland. Evenals de groenwitten een 3e klasser maar dan in de 3e klasse A waar het zich op plek 6 in het linker rijtje bevindt.

Het was prima vertoeven op sportpark Achter ’t Slot. Een lekker temperatuurtje en regelmatig de zon waren prima ingrediënten en daar kon het voor de spelers niet aan liggen.

Het was improviseren voor coach Rob Zomer.  Een aantal vaste krachten was om uiteenlopende redenen niet present. Zo waren onder andere Roy Versluis, Alexander Prent, Joris Muusse, Philip Ties en Marco Knopper absent en daardoor stond er bijna een heel ander elftal dan vorige week tegen CJVV.

FC Castricum bleek een geslepen ploeg die met snelle counters het Jonathan erg lastig maakte. Toch waren het individuele missers die Jonathan in de eerste helft de das om deden. Door die persoonlijke fouten liepen de Castricummers uit naar een 0-4 voorsprong bij rust. Daarbij kwam nog dat assistent-scheidsrechter Jeroen van Duijvenbode voor rust moest afhaken wegens een hamstringblessure. Peter van Voorst was zijn waardige vervanger.

In de rust paste Rob Zomer een drietal wissels toe. Zo bracht hij naast Bas de Waal twee jongelingen in het veld. De 16-jarige Avery Jones en de 17-jarige Lars Kerkmeijer maakten hun debuut in de groen witte formatie en deden dat alle twee op zijn minst verdienstelijk.

Het Jonathan van na de rust kwam scherp uit de kleedkamer en gunde FC Castricum nauwelijks mogelijkheden om de score naar een hoger plafond te tillen. Aan de andere kant creëerde Jonathan wel een overwicht maar dat leidde niet tot grote uitgespeelde kansen. Desondanks was het Dani van Soest die de pijn aan Zeister kant nog enigszins verzachtte en voor de 1-4 aantekende.

Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende arbiter Vink uit Veenendaal is de bekerdroom van de groenwitten over en heeft het in ieder geval 18 december as. (de volgende bekerronde) vrijaf.

Komende zaterdag is er echter nog geen sprake van een vrije dag want dan staat de thuiswedstrijd tegen SV Baarn op het programma. De wedstrijd die onder leiding staat van scheidsrechter D.J.P.Juninck begint om 14.30 uur.

Opstelling Jonathan

Jort Ruijssenaars, Rui Sedney, Paul Boersen (Lars Kerkmeijer), Bart Rijnja, Tom Roks (Bas de Waal), Tijs Beunder (Avery Jones), Floris van den Berg, Sam van Kleef, Dani van Soest, Gianluca Nijholt, Abdullah Achaq

Assistent scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode (Peter van Voorst)