• Jonathan 1 naar de volgende bekerronde

Zaterdag 12 september, de derde wedstrijd voor Jonathan 1 in de poulefase van de bekercompetitie. Een uitwedstrijd in Blaricum tegen BVV’31. De Gooibewoners kregen in de eerste wedstrijd een ongenadig pak slaag van Odysseus’91 (9-1 winst voor de Utrechters) maar herpakten zich in de tweede wedstrijd door te winnen van het Soester SEC. BVV’31 overigens een zaterdag 4e klasser ingedeeld met veel clubs uit de Amsterdamse contreien. Jonathan kwam gemankeerd aan de start in Blaricum. Aanvoerder Roy Versluijs ontbrak vanwege de geboorte van zijn zoon afgelopen donderdag en ook Thijs Beunder was niet aanwezig. Daarnaast wat blessuregevallen en Jonathan was daardoor dus niet op volle oorlogssterkte.

Het werd een doelpunt- maar ook penaltyrijke wedstrijd op sportpark Oostermeent in Blaricum. Liefst viermaal wees de prima leidende referee naar de elfmeterstip. Jonathan voetbalde slordig en onrustig, met name in de opbouw vanuit de verdediging. In het laatste half uur speelden ze echter aanvallend, het sterkste deel van de wedstrijd. Uiteindelijk een wedstrijd die met 3-5 werd gewonnen maar waarvan de uitslag vele malen hoger had moeten zijn. Het waren Jesse Bertens (2x) en Marco Knopper (3x) die de trekker overhaalde. Met deze overwinning gaat Jonathan verder in het bekertoernooi en is het beland in de knock-out fase van het bekertoernooi.

Komende zaterdag start de competitie met de thuiswedstrijd tegen het Soester Hees.

Voor de trouwe Jonathanvolgers is het goed om te weten dat dit seizoen de aanvangstijd van de wedstrijden van het eerste elftal 14.00 uur is.