• Jonathan 1 delft onderspit in Amersfoort: 2-1 nederlaag tegen medekoploper CJVV

Zaterdag 6 november de uitwedstrijd tegen het Amersfoortse CJVV. Een tegenstander die vele malen in dezelfde competitie acteerde als de groenwitten. Vandaag speciaal omdat zowel Jonathan als CJVV het maximale rendement haalde uit hun eerste zes competitiewedstrijden.

Op een kil en winderig sportpark in het Vermeerkwartier kon coach Rob Zomer beschikken over een zo goed als complete selectie. Zo behoorde bijvoorbeeld Roy Versluis weer tot de selectie van Zomer maar hij startte nog wel op de bank. Het was in eerste instantie de Amersfoortse geel-zwarte formatie die een aantal malen richting doelman Xavi Gynia optrok. Het verontrustte Jonathan niet; sterker nog na de beginfase was het Jonathan dat het initiatief naar zich toetrok. Toch was het CJVV dat in de 26e minuut de score opende. Een ogenschijnlijk makkelijke hoge bal werd geen prooi voor de groen-witte goalie en was het voor de Amersfoortse spits een appeltje eitje om de score te openen (1-0). Jonathan bleef in die eerste helft toch de bovenliggende partij maar eerlijk gezegd het creëerde weinig mogelijkheden om de achterstand teniet te doen. Tot de 44e minuut van de eerste helft. Na een prima aanval kwam de bal na een assist van Philip Ties voor de voet van Gianluca Nijholt die geen genade kende met CJVV (1-1). Een opsteker dus voor de groenwitten.

Wie dacht dat Jonathan met die opsteker CJVV aan banden zou leggen kwam bedrogen uit. Het was CJVV dat Jonathan in de tweede helft zijn wil oplegde en de mogelijkheden aan Zeister kant waren dan ook sporadisch. Na rust moeten een schot van Rui Sedney en een poging van Gianluca Nijholt genoemd worden als enige twee mogelijkheden om de score in groenwit voordeel om te buigen. CJVV gooide in die tweede helft de nodige energie en lef in de wedstrijd en dat leverde de Amersfoorters een aantal kansen op om opnieuw de leiding te nemen. Dat gebeurde dan ook zo’n twintig minuten voor tijd. Het was opnieuw de spits van CJVV die doelman Xavi Gynia wist te verschalken (2-1).

Een dreigend eindoffensief zat er deze middag helaas niet in. Sterker nog CJVV kreeg nog mogelijkheden om de score te verhogen maar het vizier stond aan Amersfoortse kant ook niet meer op scherp. Zo eindigde de wedstrijd dan ook in de eerste nederlaag  van ons standaardteam en bedraagt de achterstand op CJVV nu drie punten. Op basis van de tweede helft was de overwinning van CJVV overigens niet onverdiend. Een wedstrijd die prima werd gefloten door arbiter Westland maar daar dachten ze bij CJVV af en toe anders over.

Komende zaterdag geen competitie maar de volgende bekerronde en wel een thuiswedstrijd tegen FC Castricum. FC Castricum speelt in de 3e klasse A en staat op plek zes in die competitie. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling Jonathan:

Xavi Gynia, Rui Sedney, Joris Muusse (Roy Versluis), Bart Rijnja, Tom Roks, Alexander Prent (Floris van den Berg), Philip Ties, Tijs Beunder (Abdullah Achaq), Gianluca Nijholt, Dani van Soest, Marco Knopper

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode