• Jonathan 1 bindt ook Kockengen aan de zegekar 2-3 winst

Zaterdag 3 november 2019, de zevende competitiewedstrijd en wel uit tegen de v.v. Kockengen in de gelijknamige plaats. In eerdere competities al een tegenstander en wel een waartegen het altijd moeilijk was. Kockengen in het bezit van slechts drie punten na zes competitiewedstrijden en volgens ingewijden een ploeg die nog al wat kwaliteit had ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen.

Het weer kende verschillende gezichten deze middag. Er werd in het groene hart gestart met een vriendelijk zonnetje maar gaandeweg de wedstrijd nam niet alleen de wind maar ook de bewolking toe. Gelukkig geen regen op sportpark Niek Hilhorst in Kockengen. Opvallend was wel de minieme belangstelling aan de kant van de Kockengense geelzwarten. De meegekomen aanhang uit Zeist was in de meerderheid.

Coach Rob Zomer kende behoudens de al langer geblesseerde Sander van den Berg geen absenties in zijn selectie. De weer aanwezige Alexander Prent begon op de bank waardoor Appie Ayoubi startte als hangende rechterspits.

Het eerste half uur was er sprake van een kat en muisspel. Jonathan drong Kockengen ver terug en zette het op eigen helft vast. Kockengen koos voor een soort handbalverdediging en kwam het eerste half uur niet of nauwelijks over de middenlijn. De vraag was dan ook meer wanneer Jonathan zou scoren dan of Jonathan zou scoren. Die vraag werd in de 18e minuut beantwoord. Matthijs Visser werd door Aldo Hima aan de rechterkant diep gestuurd en zijn voorzet werd door Marco Knopper subtiel ingetikt (0-1). Vijf minuten later was het opnieuw raak. Marco Knopper schoot de bal keihard in; deze werd door de doelman weliswaar verwerkt maar de terugspringende bal was een prooi voor spits Roland Truggelaar (0-2). Jonathan bleef de overheersende partij maar verzuimde in eerste instantie om de score nog verder te vergroten. In de 41e minuut kon de groenwitte aanhang opnieuw juichen. Glenn Linnebank stoomde op de linkerkant op en zijn voorzet werd door Roland Truggelaar doeltreffend ingekopt (0-3). Het laatste kwartier verzette Kockengen enigszins de bakens maar het werd voor rust door Jonathan zelf in het zadel geholpen. Een fout op het middenveld werd door Kockengen efficiƫnt afgestraft (1-3). Met die stand gingen beide ploegen op weg naar de thee.

Na rust hanteerde Kockengen met de wind in de rug een wat aanvallender tactiek en kwam het zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Xavier Gynia maar dat leidde niet tot doelpunten. Met de regelmaat van de klok kreeg Jonathan overigens grote mogelijkheden om de score uit te breiden. Helaas stond het vizier daarbij niet op scherp. Pech was er ook toen een schot van Thijs Beunder door de paal werd gekeerd. Een minuut in blessuretijd was het Kockengen dat het scorebord in beweging bracht. Een verre dieptepass werd omgetoverd tot een doelpunt (2-3). Dat was uiteindelijk ook de eindstand. Een eindstand die veel spanning deed vermoeden maar uiteindelijk kwam Jonathan niet echt in grote problemen. Wanneer met name de kansen in de tweede helft zouden zijn benut dan zou er sprake zijn geweest van een eindstand die geen enkele spanning zou doen vermoeden. Kortom weer drie punten en dan ook nog steeds de nummer 1 in de 3e klasse D.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd in de eerste periode. Jonathan heeft drie punten voorsprong op het Vianense Brederodes en heeft aan een gelijkspel genoeg om die periode binnen te halen. Tegenstander in de thuiswedstrijd is Vriendenschaar uit Culemborg. De Culemborgers presteren wisselend maar dat betekent nog niet een automatische winst. Scherp zijn blijft dan ook geboden. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur op sportpark Achter 't Slot.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluijs, Bart Rijnja, Glenn Linnebank, Aldo Hima (Max Schmitz), Thijs Beunder, Marco Knopper, Appie Ayoubi, Roland Truggelaar, Jesse Bertens (Alexander Prent)

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode