• Jonathan 013-1 (2018-2019) komt dit seizoen uit in de 3e divisie west 1 en bestaat uit 15 spelers (13 spelers en 2 keepers).

In april van dit kalender jaar heeft dit team voor het eerst kennis met elkaar gemaakt tijdens een aantal trainingen. Voor de nieuwe trainer Dave een eerste kennismaking met  de groep spelers en de cultuur binnen Jonathan. En voor de spelers een kennismaking met de nieuwe trainer.

Na een intensieve periode van selectie trainingen en een wedstrijd is de groep geformeerd en is dit team in de maand juni verder gaan trainen en werden er een 4-tal oefenwedstrijden gespeeld. Tijdens deze wedstrijden werd door de trainer nog meer nadruk gelegd op de speelwijze zoals Jonathan graag ziet en ook hoe de trainer deze graag ziet terugkomen.

Na de zomerbreak is het team hiermee verder gegaan tijdens een aantal wedstrijden en een toernooi. Met name het spel en de daarbij horende resultaten zorgden op het toernooi dat Jonathan 013-1 die dag als 1e eindigde; dag winnaar werd met de meeste punten allround én winnaar van de verkiezing: beste speler van het toernooi ! Hoogtepunt waren de twee wedstrijden tegen BVO Heerenveen die beiden met 4-0 werd wonnen.

Een uitstekende (team)prestatie.

Ook werden er in de volgende periode wedstrijden gespeeld tegen de BVO's Vitesse (1-1) en FC Utrecht (3-2 winst). Met deze wedstrijden in het achterhoofd werd er vol goede moed aan de competitie en beker competitie begonnen. Met een speels gemak werd dit team poule winnaar in de beker en plaatste zich voor de volgende ronde.  In de competitie was de start wat stroever.

In de eerste 3 wedstrijden werden er maar 4 van de beoogde 9 punten gehaald en leek het alsof dit team zich moest gaan focussen op een plek in de subtop (met sterke tegenstanders als Victoria, Sparta Nijkerk, DVS'33, VVOG, Elinkwijk, PVCV en Abcoude).

Maar het leek wel of de groep dit niet vanzelf accepteerde want de trainingsintensiteit ging omhoog en met veel passie werden de wedstrijden gespeeld. En zo gebeurde het dat na 8 competitie wedstrijden Jonathan 013-1 op de 1e plaats is terug te vinden van deze competitie. Is dit een vereiste? Willen en moeten zij kampioen worden? Nee absoluut niet, maar de spelersgroep en de trainer hebben uitgesproken voor het hoogst haalbare te willen gaan waarbij elke speler aan zijn persoonlijke doelstellingen zal werken.

Gaat alles van een leien dakje dan? Nee ook dat niet. Afgelopen zaterdag speelden 013-1 bijvoorbeeld een goede eerste helft maar vergaten dat door te zetten naar de tweede helft. Hier zien we dan toch dat voetbal ook voor dit sterke team een spelletje is met zijn ups en downs en niet alles gaat zoals vooraf besproken. Maar het belangrijkste vinden zowel spelers, trainer als begeleiding toch wel het met plezier trainen en de wedstrijden spelen. De trainer maakt duidelijke stappen met het team, zowel als groep maar ook op individueel vlak.

De fase die het team nu ingaat tot en met de winterstop zal niet alleen gebruikt worden om in ieder geval bij de bovenste drie te eindigen (?) maar ook om de spelers meer duidelijk te maken welke rol ze kunnen betekenen in deze groep. Spelers zullen meer mee gaan denken over de te voeren technische en tactische handelingen die komen kijken en zullen soms zelf met een oplossing komen.

De trainer  geeft aan dat het erg prettig werken is met zo'n talentvolle groep die zelf nog moet ontdekken hoe goed ze wel niet (kunnen) zijn. Zowel als team als op individueel vlak. Twee spelers hebben inmiddels een bevestiging gekregen (door al meerdere keren bij de KNVB te zijn geweest) om selectiewedstrijden te mogen gaan spelen. Leuk om te zien hoe de groep hiermee om gaat en voor deze spelers weer een mooi leermoment.

Zowel de trainer als de spelers zouden het leuk vinden als andere Jonathanners eens komen kijken bij hun spannende (thuis)wedstrijden; en wellicht kan Jonathan 013-1 straks samen met enkele andere teams aan het einde van de competitie een mooie kampioensfeestje bouwen...

Mede dankzij deze mooie teamspirit is Jonathan 013-1 deze week verkozen tot Picnic team van de week.

Gefeliciteerd! Jullie zijn deze week het Picnic Team van de Week en winnen € 25,- vrij te besteden in de Picnic-app voor jullie derde helft!

Wil je met jouw team ook in aanmerking komen voor deze uitverkiezing (diverse redenen kunnen bepalend zijn om Picnic team van de week te worden.... gaat niet enkel op prestaties :-) stuur dan een e-mail naar:

• sponsorcommissie@vvjonathan.nl
    • Vermeld in je e-mail:
      - Van welk team je bent
      - De reden dat jullie Team van de Week zouden moeten zijn
      - Een leuke teamfoto of video
      - Het e-mailadres van jullie begeleider

Met sportieve groet,

Sponsorcommissie v.v. Jonathan

• Bovenste rij v.l.n.r

Reiny (leider); Teun; Guido; Senna; Berend; Guy; Tom; Anass; Dave (trainer/coach)

Onderste rij v.l.n.r