• Groene Welpen

  VOETBALLEN BIJ JONATHAN BEGINT BIJ DE GROENE WELPEN

  Het vier-tegen-vier-voetbal is midden jaren tachtig ontwikkeld voor de allerjongste voetballertjes, de vijf- en zesjarigen. In eerste instantie waren voetbaltechnische gedachten de redenen om dit project te starten. Maar vier-tegen-vier betekent vooral lekker voetballen met veel plezier en beleving. Winnen of verliezen is nog ondergeschikt; kennismaking met de voetbalsport is de eerste doelstelling.

  Jonathan beschikt over drie speciaal voor deze doelgroep aangelegde veldjes, direct achter ons clubhuis.  

  De relatief kleine ruimte waarbinnen wordt gevoetbald, heeft veel balbezit tot gevolg. Daardoor is het een ideale leerschool om de eerste vaardigheden van het voetbalspel onder de knie te krijgen. In deze opzet komen vrijwel alle vormen van het voetbalspel aan bod: positiespel, passen en trappen, kappen en draaien, dribbelen en drijven en vooral het scoren van doelpunten. Met de juiste begeleiding kunnen de jonge voetballertjes een optimale beleving uit het voetbalspel halen.

  Iedere zaterdagmorgen zijn de ouders en kinderen om 08.45 uur aanwezig en schrijven zich in op de presentielijst. Om 9.00 uur start de indeling van de groepen, de toewijzing van de velden en vervolgens wordt er een uur lang onderling gevoetbald. De afsluiting vindt rond 10.00 uur plaats met de gebruikelijke prijsuitreiking.

  Gedurende het seizoen groeit het aantal Groene Welpen gewoontegetrouw. De groep zal dan worden gesplitst in vijf- en zesjarigen. Er zal dan een tweede uur gespeeld worden van 10.00 tot 11.00 uur.

  Voor seizoen 2018-2019:

  Enkele spelregels die op de Groene Welpen van toepassing zijn:

   -       De gehele groep start om 9:00u. Als de groep de komende weken weer groter zal gaan worden bestaat de mogelijkheid de groep te splitsen. U zal hierover worden geïnformeerd zodra dat van toepassing is.

  -       Kinderen moeten worden ingeschreven op de presentatielijst. Onder andere belangrijk voor de prijsuitreiking!

  -       Er wordt van u als ouder/verzorger verwacht dat u meehelpt bij de organisatie. Denk daarbij aan het coachen/ spelbegeleiding, veters strikken, limonade schenken etc etc.

  -       Zorg dat u ruim op tijd aanwezig ben, tussen 8:45u en 9:00u. Dit komt de teamindeling en een snelle start van de partijtjes alleen maar ten goede.

   Kinderen die nieuwsgierig zijn en graag een keer kennis willen komen maken zijn van harte welkom. Enkele keren vrijblijvend meedoen hoort bij de mogelijkheden en kan in overleg met onze coördinator Groene Welpen.

   Daarnaast is onze coördinator op zoek naar 3 ouders die hem willen helpen bij de organisatie. Ook ouders van de nieuwe kinderen zijn van harte welkom om zich daarvoor aan te melden. Kunnen wij op uw hulp rekenen?

   Voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar coordinator-groenewelpen@vvjonathan.nl

   

  Heel veel voetbalplezier gewenst.