• Gerald Vanenburg traint eerste elftal

    Aankomende donderdag (9 mei 2019) zal Gerald Vanenburg, samen met onze hoofdtrainer Rob Zomer, de training verzorgen aan het eerste team. De oud-international was één van de beste voetballers die Nederland ooit heeft gehad. Vooral op technisch gebied was hij vaak onnavolgbaar. Op 17 jarige leeftijd debuteerde hij in het 1e team van Ajax. Vervolgens werd hij 3x landskampioen en wist hij 2x de KNVB beker te winnen. Vervolgens verkaste hij naar PSV waar hij 7 seizoenen actief was en 5x landskampioen werd en 3x de KNVB beker won. In 1992, in zijn laatste seizoen bij PSV, won hij behalve het landskampioenschap ook nog de supercup. Zijn grootste succes was natuurlijk het winnen van het EK in 1988 met Oranje en het winnen van de Europacup 1 met PSV tegen Benfica, eveneens in 1988.

    Op zijn 29e verkaste hij naar het buitenland om in Japan te gaan spelen. Na het avontuur in het verre Oosten was hij nog 
    speler bij FC Utrecht in 1997. Zijn laatste drie seizoenen speelde hij voor Cannes en 1860 München. Bij de Duitse club sloot hij in 2000 zijn carrière als voetballer af op 36e jarig leeftijd.