• Gemakkelijke zege Jonathan 1: 4-0 winst in thuiswedstrijd tegen SV Baarn

Na de bekerronde van vorige week zaterdag is een week later de volgende competitiewedstrijd tegen het eveneens groene SV Baarn. SV Baarn overigens in het geel-blauw gehuld. Ook een tegenstander die Jonathan in het verleden niet of nauwelijks is tegengekomen.

Door de coronamaatregelen was het stil op sportpark Achter ’t Slot. Dus nauwelijks publiek en wie er wel was had een functie op deze middag. Coach Rob Zomer kon over een veel bredere selectie beschikken dan een week geleden in de verloren bekerwedstrijd tegen FC Castricum. Nu ontbrak nog een tweetal spelers; Roy Versluis en Gianluca Nijholt stonden niet op het wedstrijdformulier. Ook assistent-scheidsrechter Jeroen van Duijvenbode was nog niet present en werd wederom vervangen door stand-in Peter van Voorst.

Onder leiding van de prima fluitende referee Juninck uit Hilversum werd om exact 14.30 uur afgetrapt op sportpark Achter ’t Slot. Waarom exact omdat heel veel arbiters er tegenwoordig moeite mee hebben om op de vastgestelde tijd te starten. Na dat eerste fluitsignaal ontspon zich een wedstrijd van kat en muis. Vanaf minuut een was Jonatan de bovenliggende partij met een groot veldoverwicht en was het niet de vraag of Jonathan zou scoren maar meer wanneer. De (overigens zeer sympathieke) gasten uit Baarn beperkten zich tot verdedigen en tegenhouden en dat lukte ze heel aardig in de eerste helft. Jonathan kreeg wel mogelijkheden om de score te openen maar tot aan de 42e minuut van de eerste helft lukte dat niet. Maar goed in de 43e minuut was het wel raak. Een prima voorzet van Alexander Prent werd door Marco Knopper onberispelijk in het Baarnse doel gekopt. Daarmee was voor de rust de ban gebroken.

Na de thee was het SV Baarn dat meer de aanval zocht richting Xavier Gynia. Grote kansen leverden dat echter niet op. De Jonathanverdediging stond als een huis en liet nauwelijks iets toe.

Daarnaast was het al snel in de tweede helft Jonathan dat de score verdubbelde. De geslepen middenvelder Philip Ties tekende in de 50e minuut voor de 2-0. Daarna kabbelde de wedstrijd zich voort maar er was niemand die zich zorgde maakte over de uiteindelijke winst. Sterker nog, in het laatste kwart was het Jonathan dat de voorsprong nog verder uitbouwde. Na opnieuw een uitstekende assist van Alexander Prent was het Naoufel Allouche  die voor de 3-0 zorgde. Daarmee was het nog niet gedaan. Philip Ties scoorde vanmiddag ook zijn tweede treffer en zorgde voor de 4-0 en dat was ook de uiteindelijke uitslag.

Volgende week zaterdag de uitwedstrijd zonder publiek uit in Soest tegen vv Hees. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur. Overige gegevens zijn niet relevant want het is een wedstrijd helaas zonder publiek.

Opstelling Jonathan

Xavier Gynia, Rui Sedney, Joris Muusse (Bas de Waal), Tom Roks, Bart Rijnja, Thijs Beunder, Alexander Prent (Pepijn Hopstaken), Floris van den Berg, Dani van Soest, Philip Ties, Marco Knopper (Naoufel Allouche)

Assistent-scheidsrechter: Peter van Voorst