• Geflatteerde nederlaag Jonathan VR1 tegen Desto

Zaterdag 5 november mocht Jonathan VR1 revanche proberen te halen op het weekend ervoor, toen de ploeg uit bij Delta niet haar gebruikelijk niveau haalde.

Met Desto VR1 trof het echter een geduchte tegenstander die bovenin mee draait in de 3e klasse P.  Daarnaast moest Jonathan VR1 het doen zonder haar aanvallers aanvallers Madelief en Lieke, beiden (nog) geveld door een blessure.

Het was voor Jonathan duidelijk dat het iets had recht te zetten. En feitelijk deed het dat ook. Het druk zetten ging prima en de eerste 10 minuten leek het ook dat Jonathan het Desto op z’n minst knap lastig zou maken vandaag. Maar het liep behoorlijk anders. Na 45 minuten stond er maar liefst een 0-5 op de borden, terwijl Desto nauwelijks meer kansen creëerde dan Jonathan. Omstreden of onnodige doelpunten vielen uit een niet goed weggewerkte corner, een voorzet uit een (volgens velen) onterecht gegeven vrjie trap en een hoge bal waarbij keepster binnen haar 5 meter gebied werd aangevallen.  Maar ook Desto verdient natuurlijk credits, net te laat druk zetten op het middenveld werd door Desto knap afgestraft door snel de diepte te zoeken, en knap was ook de volley vanaf rand strafschopgebied die in één keer in de rechterhoek verdween.  Maar vriend en vijand waren het erover eens dat de stand op het bord op z’n minst geflatteerd te noemen was.

Hoewel de wedstrijd natuurlijk wel gespeeld was, wist Jonathan de tweede helft met Lisa in de ploeg voor Akke, die uitviel met een lichte enkelblessure, nog flink wat kansen te creëren. De grootste daarvan was voor Lisa zelf, maar haar schot spatte op de lat uiteen. Helaas ook geen beloning voor Jonathan in de vorm van een doelpunt. Desto wist via een afstandsschot zelfs nog de 0-6 aan te tikken.

Een middag dus met een teleurstellende afloop voor Jonathan. Tegelijkertijd was het spel stukken beter dan vorige week. Door nog iets meer geduld te tonen in de aanval en iets meer op balbezit te spelen, zal het volgende week weer beter kunnen. Veerkracht heeft de ploeg genoeg, hetgeen nog diezelfde avond uitgebreid gedemonstreerd werd op het Oktoberfest, waar Anne en Lieke glansrijk de jodelwedstrijd wonnen.  VR2 had eerder op de dag ook de wedstrijd met 0-6 afgesloten, maar bij VR2 was dat in haar voordeel, waardoor de ploeg nog steeds fier aan kop gaat in de 4e klasse 19.