• Geen punten voor Jonathan in titelrace; 2-3 thuisnederlaag tegen SV Houten

Zaterdag 6 april al weer de 21e competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander SV Houten uit het gelijknamige dorp. Een tegenstander die recent nog van zich liet spreken door de winst op CDW uit Wijk bij Duurstede. De heenwedstrijd die overigens onder Siberische omstandigheden werd gespeeld werd een 2-1 overwinning voor de SV Houten.

Op sportpark Achter 't Slot geen Siberische omstandigheden maar gaandeweg de wedstrijd werd het steeds warmer en was het voor het redelijk aantal toeschouwers goed toeven in de lentezon.

De formatie van Rob Zomer kende buiten de al langer afwezige Darif Labardi geen afwezigen. Dit keer moesten daardoor Aldo Hima, Tijani Arkhouch en Wouter Botermans op de bank plaatsnemen.

In het eerste deel van de wedstrijd had Jonathan het moeilijk. SV Houten zocht wanneer het kon de aanval en was daarin niet ongevaarlijk. Sterker het nam na een minuut of 10 een 1-0 voorsprong. Het leek dat de achterstand Jonathan wakker schudde. Meer en meer schiep het mogelijkheden om de achterstand te nivelleren. Dat lukt nog voor rust. Een voorzet van Matthijs Visser werd door Jesse Bertens ingekopt (1-1). Hiermee was de koek voor rust op en zochten beide ploegen na het rustsignaal van de uitstekend fluitende Niels Bos uit Hoofddorp de kleedkamers op. Domper was het nog voor rust opnieuw uitvallen van captain Roy Versluis.

Na rust een vrij gelijkopgaande maar zeker ook een spannende strijd. Beide ploegen gingen voor de winst en in eerste instantie leek die naar Jonathan te gaan. Het vizier van Marco Knopper stond op scherp en zijn inzet was de Houtense doelman te veel (2-1). Lang kon Jonathan niet van de voorsprong genieten want direct na de 2-1 tekende SV Houten vanaf de aftrap voor de gelijkmakende 2-2. Het werd voor Jonathan nog erger want al dicht bij het einde van de wedstrijd scoorde SV Houten de winnende treffer (2-3) en trok Jonathan aan het kortste eind.

Koploper CDW maakte geen fout en staat nu een viertal punten voor op Jonathan. Daartussen staat nog het Soester VVZ'49 dat ook verloor en nu drie punten achterstand op CDW heeft.

Opstelling Jonathan:
    Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluis (Aldo Hima), Bart Rijnja, Rogier van der Hout (Tijani Arkhouch), Daan de Jong, Marco Knopper, Jaoud Amjahid (Wouter Botermans), Ayoub el Hachima, Jesse Bertens, Alexander Prent

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode.

Man of the match: Marco Knopper.

Fotografie: Suresh Chadda
    Fotoalbum: https://vvjonathan.jalbum.net/