• Geen punten voor Jonathan in Lunteren; 4-0 nederlaag

Zaterdag 26 november de uitwedstrijd in Lunteren (gemeente Ede) tegen de gelijknamige vv Lunteren. Een tegenstander uit een ver verleden. De laatste maal dat de ploegen elkaar troffen was in de 2e helft van de negentiger jaren. In de uitwedstrijd een gelijkspel (2-2) onder leiding van Glenn Somer met spelers als Oscar Klaassen, Erik Moningka en Niels van Weely. Thuis een 6-4 winst met maar liefst vier doelpunten van diezelfde Niels van Weely (bron historische gegevens Dick van de Streek).

Het was prima voetbalweer op het sportpark aan de Wormshoefweg in Lunteren. Grote tribune, digitaal scorebord en publiek in ruime getale aanwezig.

Vooraf zag coach Rob Zomer zich geconfronteerd met de afwezigheid van Philip Ties en Jesse Bertens. Beiden door ziekte gevloerd. Daarentegen was Gianluca Nijholt wel weer aanwezig.

Na het beginsignaal van de prima fluitende arbiter ter Velde was het de vv Lunteren dat als snel het heft in handen nam. Dat betaalde zich in de 6e minuut al snel uit en namen de geel-zwarten een 1-0 voorsprong. Jonathan kon in die eerste helft nauwelijks een vuist maken en het was tekenend dat pas in de 40e minuut het eerste schot op het Lunterse doel werd afgevuurd. Daarvoor was het aan Lunterse kant wel raak. Een op het oog niet onhoudbaar schot leidde naar de 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

In de rust nam Rob Zomer de nodige maatregelen. Lars Kerkmeijer bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Emre Kocak. Gianluca Nijholt werd in de verdediging geposteerd evenals de op het middenveld gestarte Rui Sedney.

Die positiewisselingen leken in eerste instantie het nodige effect te sorteren. Jonathan werd dreigender en dat leidde in minuut 48 tot een penalty voor de groen-witten. Emre Kocak werd in het strafschopgebied neergelegd en de scheidsrechter wees naar de stip. Helaas schoot Dani van Soest de strafschop over. Jonathan bleef proberen om de bakens te verzetten. Zo werd in de 56e minuut een vrije schop ternauwernood door de Lunterse doelman verwerkt en kreeg het na een solo van Rui Sedney een reuze mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. In werkelijk de slotminuten sloeg vv Lunteren nog twee keer toe. Na een verdedigende fout maakte het in de 85e minuut de 3-0. Vier minuten later de 4-0 op het scorebord. In een scrimmage werd doeltreffend uitgehaald. Al met al een niet zo’n beste eerste helft en een betere tweede helft in een sportieve wedstrijd maar wel zonder punten terug naar Zeist.

Opstelling Jonathan:

Tim van Beest, Lars Kerkmeijer (Emre Kocak), Rob Stoop, Bart Rijnja, Sam van Kleef, Sebastiaan Kolf (Teun Suyver), Rui Sedney, Thijs Beunder, Dani van Soest (Faisel Loukili), Gianluca Nijholt, Abdullah Achaq

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Komende zaterdag 3 december de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen. Ook een tegenstander vanuit het al verdere verleden. Aanvang van deze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop is 14.30 uur en scheidsrechter van dienst is J.C.C. Barrales