• Geen promotie Jonathan 1; 1-0 verlies tegen VVZ'49 in Soest

Zaterdag 8 juni de halve finale in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Tegenstander het Soester VVZ'49. In de reguliere competitie ook al tegenstander van Jonathan. Daarin moesten de Soestenaren twee maal het hoofd buigen. Thuis won Jonathan met 3-0 en uit was het VVZ'49 met 1-4 de baas. Grote vraag vooraf was dan ook of Jonathan ook voor de 3e keer VVZ'49 aan de zegekar zou binden.

Jonathan kwam nagenoeg in dezelfde opstelling het veld op als in de winnende nacompetitiewedstrijd tegen Lopik. De enige wijziging van coach Rob Zomer betrof het opstellen van Aldo Hima en daardoor begon Wouter Botermans op de bank.

Vooral in de eerste helft liet Pluvius zich geleden. Met de regelmaat van de klok kwamen er slagregens naar beneden en was het qua weer ronduit onaangenaam langs de lijn. Ook het spel kon het trouwe uit- en thuispubliek nauwelijks verwarmen. Jonathan had qua veldspel een licht overwicht en VVZ'49 loerde op de counter. Aan beide kanten deden zich nauwelijks kansen en mogelijkheden voor. Na een half uur leek VVZ'49 de leiding te nemen maar de Soester inzet werd door Bart Rijnja succesvol gepareerd.

Na rust opnieuw een licht voordeel voor de Zeister groen witten. Maar net zoals in de eerste helft in eerste instantie geen kansen te bekennen. Dat veranderde toen Alexander Prent werd bediend en hij snoeihard uithaalde. Menigeen dacht dat de bal het net inging maar de bal belandde in het zijnet. Ook Jesse Bertens kreeg een mogelijkheid maar ook diens inzet deed het zijnet trillen. In minuut 60 was het aan Soester kant wel raak. Een snelle counter verraste de Jonathan defensie en Xavier Gyina moest de gang naar het net maken (1-0).

Jonathan verhoogde de druk op het Soester doel en dat leek zich uit te betalen toen Wouter Botermans de bal over de lange doelman van VVZ'49 kopte. De bal werd echter door een Soester verdediger voor de doellijn uit het doel gekopt. Na een blessuretijd van nog geen 5 minuten floot de scheidsrechter af en viel het nacompetitie doek voor Jonathan.

Komend seizoen dus opnieuw van start in de 3e klasse en dat mag best als een teleurstelling worden betiteld. Dank overigens aan de supporters die zowel in Lopik als Soest het 1e elftal ondersteunde.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluijs, Bart Rijnja, Coen Rodenburg, Pepijn Hopstaken, Abdelilah Tihouna, Jaouad Amjahid, Jesse Bertens, Aldo Hima, Alexander Prent

Ingebrachte wissels: Henk van Delft, Ayoub el Hachimi, Wouter Botermans