• Verslag: Doelpuntenfestijn bij Jonathan 1 vs Eemnes - 9 Goals Spektakel, met fotoverslag

  Zaterdag 11 november stond de thuiswedstrijd tegen SV Eemnes op het programma. Een tegenstander die in het verleden vaker werd getroffen. De laatste ontmoeting was in het seizoen 2005/2006. Jonathan won de thuiswedstrijd met 5-3 en uit werden de punten gedeeld met een 1-1 eindstand.

  Rob Zomer kon beschikken over een ruime selectie, Twan Pieper keerde terug in de basis waardoor Hemn Ali op de bank plaats moest nemen. Verder dezelfde spelers als vorige week in de basis.

  Jonathan startte voortvarend en in de 11e minuut komt Rui Sedney goed door over de rechter kant en bereikt met een mooie pass Jos Swaray die op zijn beurt Dani van Soest weet te bereiken. Dani schiet de bal onhoudbaar achter de Eemnes keeper. In de 27e minuut weer een schitterende aanval. Jordey speelt Jos in die via een prachtige kaats Nick Neerings in scoringspositie zet en Nick zet de 2-0 op het scorebord. Vier minuten later is het opnieuw Dani die de 3-0 aantekent. Jonathan verslapt na de 3-0 en in de 44e minuut is het de Eemnes spits die vanuit de omschakeling de 3-1 in schiet. In de blessuretijd van de eerste helft nog een enorme kans voor Eemnes maar met een 3-1 ruststand wordt de kleedkamer opgezocht.

  In de tweede helft komen Gianluca Nijholt voor Jos Swaray en Sam van Kleef voor Rob Stoop in de ploeg. Eemnes zet het elftal tactisch anders neer maar het is in de 48e minuut wederom Dani van Soest die de 4-1 binnen schiet na goed storen in de opbouw van Eemnes door Marco. Alles wat Jonathan is dacht dat de wedstrijd nu wel gelopen was maar door wederom matig verdedigen in de omschakeling is het in de 56e minuut 4-2. De ingevallen Hemn Ali krijgt vanuit een ingooi de bal aan de rechterkant en dribbelt behendig langs vier tegenstanders. Hij bereikt Dani van Soest die zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakt. Daarna toch weer veel slordigheden en Eemnes maakt de 5-3 en in de 89e minuut zelfs de 5-4. Gelukkig bleef het hierbij en floot de goed leidende scheidsrechter Cynthia van Kruiselbergen na 95 minuten af. Jonathan klimt door deze overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst . Volgende week de uitwedstrijd tegen AC Nieuwland.

  Opstelling Jonathan:

  Bas van de Hoek, Rui Sedney, Joris Muuse, Gilliam Hund ( Hemn Ali), Rob Stoop ( Gianluca Nijholt), Jordey Buitenhuis, Jos Swaray ( Sam van Kleef), Nick Neerings ( Jesse Bertens), Twan Pieper ( Mike Maas), Dani van Soest, Marco Knopper.

  Assistent scheidsrechter : Pieter Koster

  Man of the match : Jordey Buitenhuis

  Fotograaf: Suresh Chadda  https://jalbum.net/a/2095053

  (9 doelpunten en 89 foto's)