• Eerste optreden Jonathan 50+ recreanten

  Afgelopen weekend is het nieuwe seizoen begonnen voor de recreanten van vv Jonathan met een toernooi bij Faja Lobi. Op dit toernooi was het voor het eerst dat er door een 50+ team van Jonathan werd deelgenomen! Meestal zijn de toernooien in de leeftijdscategorie 45+ (of 35+), maar deze keer dus 50+.
  Het Faja Lobi toernooi is als eerbetoon genoemd naar Humphrey Mijnals, de eerste Surinaamse voetballer in het Nederlands elftal, en op de affiche staat "met teams uit de 4 grote steden". Behalve die teams dus ook deelname van een team uit het dorp Zeist (de middenstip van Nederland).
   
  In het voorjaar hadden de recreanten teams zeer goed gepresteerd op de 45+ toernooien in de regio. Deelname aan 4 toernooien, waarvan 4x in de finale en 3x de titel gepakt. Een 50+ toernooi mocht dus geen enkel probleem zijn. De eerste wedstrijd werd met 5-1 gewonnen, waarmee de bevestiging binnen was, dit zou geen enkel probleem zijn.
   
  Helaas bleek dit onderschatting, onze hoogmoed werd afgestraft met een 4-1 nederlaag, dat was even wennen. Maar het moet gezegd, de tegenstander was absoluut beter en wellicht is het niveau in de grote steden gewoon hoger. Ook de derde wedstrijd ging verloren, eerst 1-0 achter, daarna jagen op de gelijkmaker om vervolgens tegen de 2-0 aan te lopen. De laatste wedstrijd wisten we ons te revancheren met een 5-0 overwinning, waardoor we door waren naar het bier. Bij de meeste teamleden waren de spieren daar niet treurig om. Bovendien stonden er kraampjes klaar met lekkere hapjes als broodjes kip ketjap en kip curry, saté en diverse andere lekkere hapjes.
   
 • Behalve een Jonathan 50+ team deed er ook een Jonathan 35+ team mee aan het toernooi, maar dan uiteraard in de 35+ categorie. Dit team trof direct een lastige tegenstander en moest ondanks kansen op de gelijkmaker een 2-1 nederlaag incasseren. Na deze stroeve start werd er tegen de volgende tegenstander flink uitgehaald met een dikke 8-0 overwinning, zodat op doelsaldo doorgaan naar de kruisfinale een optie bleef. Het 35+ team werd gematst, zij hoefden slechts 3 poule wedstrijden te spelen, je moet immers een beetje zuinig omgaan met jongelingen! Die derde wedstrijd werd dus beslissend met twee teams die beide heel graag wilden winnen, sommige spelers misschien iets te graag. In dat soort wedstrijden valt het verschil tussen 35+ en 50+ het meeste op. Bij 35+ kan het er fysiek nog pittig aan toe gaan, waar het bij 50+ duidelijk is dat de tijd de scherpe randjes in de duels heeft doen slijten. Helaas voor ons 35+ team bleef de laatste wedstrijd onbeslist en dat betekende dat ook zij door waren naar het bier, wat gelukkig heel gezellig was. Ondanks de uitschakeling heeft dit 35+ team duidelijk potentieel om over een jaar of 15 een 50+ toernooi te winnen, dus hou ze in gaten!
   
  Omdat het leeftijdsverschil vanaf de teamfoto's vermoedelijk niet direct zichtbaar is, staat de leeftijdscategorie op de foto's vermeld ;-)