• Eenvoudige winst Jonathan 1: Vijfklapper in thuiswedstrijd tegen s.c. ’t Gooi

Zaterdag 3 oktober de thuiswedstrijd tegen het Hilversumse ’t Gooi. Een ploeg nog zonder punten na de eerste twee competitieronden. Nee, neem Jonathan fier aan kop samen met het Amersfoortse CJVV.

De omstandigheden waren natuurlijk draconisch. Geen publiek langs de lijn maar wat het nog erger maakte waren de weersomstandigheden. Donker en herfstachtig nat waren de klimatologische omstandigheden. Herfst dus in optima forma. Pluim voor vaste supporters als Piet Sies (met hoorbare toeter) maar ook Gerard Grapendaal, Sjoerd Kirkenier en vader Roks die de wedstrijd buiten de omrastering volgden en tijdens de wedstrijd door good old Rinus Geleijnse en Harry Henschen van koffie werden voorzien. Tot slot een duim omhoog voor Suresh Chadda die samen met zijn zoon de live uitzending via facebook verzorgde.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Vincent Koning uit Nieuw Vennep was Jonathan de bovenliggende partij. Het leidde echter niet snel tot echt uitgespeelde kansen om de man van het scorebord in beweging te brengen. Het was dus niet groots wat de groenwitten in de eerste helft lieten zien maar uiteindelijk openden ze wel de score via Roland Truggelaar en daar op volgend Marco Knopper. 2-0 dus bij rust voor de formatie van Rob Zomer.

In de tweede helft liet Jonathan een beter gezicht zien. Met name het laatste half uur vrat het s.c. ’t Gooi op en voerde het de stand op naar 5-0. De armen gingen omhoog bij doelpunten van opnieuw Marco Knopper, Jesse Bertens en Jerome Gijsbertsen. Verdedigend ook een pluim voor de groenwitten. Het gaf nauwelijks iets weg en feitelijk had goalie Xavier Gynia een vrije middag. 5-0 dus de eindstand en nog steeds ongeslagen in de 3e klasse C.

Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen streekgenoot DOSC. Een bekende tegenstander die ook goed gestart is in de competitie.  Helaas door overheidsmaatregelen niet te bezoeken voor publiek. Wellicht een plekje buiten het complex aan de Schreuder van de Kolklaan om de wedstrijd te zien. Maar ontdek dat vooral zelf.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gynia, Coen Rodenburg, Roy Versluis, Bart Rijnja (Sander Zaal), Tom Roks, Thijs Beunder, Jesse Bertens, Marco Knopper, Jerome Gijsbertsen, Roland Truggelaar (Dani van Soest), Hemn Ali (Naoufel Allouche)

Assistent scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode