• EDO VR1 te sterk voor Jonathan Vr1 (5-0)

Op een bijzonder warme 12 november mocht Jonathan op bezoek bij EDO VRr. EDO is een bekende tegenstander voor Jonathan. De kampioenswedstrijd vorig jaar werd immers thuis tegen EDO VR2 gespeeld.  In de 3e klasse is EDO Vr1 de tegenstander, een ploeg die ook goed aan de competitie begonnen is en ook als favoriet aan de wedstrijd begon.

Jonathan VR1 mist nog steeds een aantal belangrijke spelers. Behalve de langdurige blessure van Kim Westen, mist de ploeg ook Madelief al enkele weken en ook Akke heeft nog te weinig kunnen trainen om voor Vr1 in aanmerking te komen. Deze zaterdag kwam daar ook nog de afwezigheid bij van Jasmijn. Op basis van de afgelopen wedstrijden was de opdracht voor VR1 om minder opportunistisch en meer combinatiespel te spelen.

Jonathan begon scherp aan de wedstrijd en was het eerste kwartier de bovenliggende partij.  Tot grote teleurstelling keek de ploeg toch na 10 minuten al weer tegen een achterstand aan. Even geen scherpte in het doordekken was daarvoor al funest. Na 20 minuten moest Tessel helaas uitvallen. Bij het zetten van een blok klapte haar voet dubbel, waardoor ook Tessel enige tijd uit de roulatie lijkt te zijn. Jonathan bleef er voor gaan en het spel was beduidend beter dan voorgaande wedstrijden. Maar tot veel echte kansen leidde dat echter nog niet. De beste kans was voor Renske, die knap verraste met een goed geplaatst schot in de linkerbenedenhoek, maar de keepster van EDO was attent en bracht redding.

Ook EDO kreeg geen grote kansen maar door af en toe net een gebrek aan scherpte bij Jonathan wist de ploeg ook de 2-0 te maken. De 3-0 was erg zuur. Danique was in de achtervolging op de rechtsbuiten van EDO, die zichzelf liet struikelen, zonder dat Danique daar aan te pas kwam. De scheidsrechter, die over het algemeen een prima wedstrijd floot, zag het anders en de toegekende vrije trap voor EDO werd door EDO knap in de rechterbovenhoek binnengeschoten.

Ondanks de stand mocht Jonathan Vr1 in de rust tevreden zijn over het vertoonde spel. De tweede helft sloop er echter toch weer teveel onrust in de ploeg, waardoor Jonathan onvoldoende gebruik wist te maken van het toch enigszins vermoeid rakende EDO. Ook de blessures van Elich en Lieke hielpen waren een tegenvaller. Lichtpuntje was Linde die met goede loopacties en dribbels juist meer rust in de ploeg bracht vandaag.

Een ander lichtpuntje was dat Madelief in VR2 haar rentree maakte en ook Akke binnenkort tijd krijgt om de training te hervatten. Het herstel van Westen laat vermoedelijk nog even op zich wachten.

VR2 verloor erg ongelukkig haar thuiswedstrijd tegen Odysseus en is daarmee helaas koploper af.  Volgende week weer nieuwe kansen.