• Doelpuntenfestival op sportpark Achter het Slot; 10-1 winst op VVZ’49

Zaterdag 7 mei 2022 de thuiswedstrijd tegen VVZ’49 uit Soest. De uitwedstrijd begin oktober 2021 werd een overwinning voor de Zeister groenwitten met 1-10. Ook vandaag vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom.

Vooraf een geanimeerde ontvangst van de club uit Soest. In de bestuurskamer een heerlijk treffen tussen coach Rob Zomer en John van Loen (coach VVZ’49) waarbij de Utrechtse humor hoogtij vierde.

Voor wat betreft Jonathan kende Rob Zomer op zich weinig problemen. Wel nog steeds een lijst aan geblesseerden maar ook een stevige bank. Daarbij ook het gegeven dat de schorsing van Gianluca Nijholt van vijf wedstrijden door de tuchtcommissie van de KNVB teruggebracht is naar twee wedstrijden. Daardoor is Gianluca beschikbaar voor de laatste competitiewedstijden en de nacompetitie. VVZ’49 kent al vanaf het begin een grote lijst van afwezigen. Ook vandaag moest John van Loen een beroep doen op jongens uit de onder 19 van de Soester club.

Heerlijk weer op sportpark Achter ’t Slot. Prima voorjaarstemperaturen, weinig tot geen wind en de zon straalde in volle glorie. Het werd een wedstrijd tussen kat en muis. In de eerste vijf minuten leek Jonathan al snel de score te openen. Tot twee maal toe hield de paal VVZ’49 overeind. Na een kwartier kwam er een wijziging in de brilstand. Het was Dani van Soest die de score opende (1-0). Nog geen vijf minuten later de 2-0 op het scorebord. Philip Ties bracht Marco Knopper in stelling en die rondde perfect af. Nog geen minuut later de 3-0. Opnieuw Dani van Soest die scoorde (3-0). Nog voor rust liep Jonathan uit naar een 6-0 voorsprong. Achtereenvolgens waren Abdullah Achad, Marco Knopper en Dani van Soest die het net wisten te vinden.

De man die het makkelijkst had deze middag was scheidsrechter Henk-Jan Westland. Hij hield de kaarten op zak en had geen enkele moeite om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Na rust hield VVZ’49 in eerste instantie de poorten gesloten maar in de 53e minuut stond de deur toch open. Wie anders dan Dani van Soest tekende voor de 7-0 voorsprong. Daarna was de koek nog niet op. Dani van Soest (2x) en Jesse Bertens wisten het Soester doel nog te vinden. Daar tussendoor redde VVZ’49 nog de eer (8-1).

Al met al een heel gemakkelijke overwinning voor Jonathan. Inmiddels 99 maal gescoord in de competitie maar nog steeds geen uitzicht op de titel want ook CJVV blijft winnen en wel met 0-7 bij FZO en blijft de achterstand nog steeds vier punten.

Komende week een avondprogramma in de 3e klasse C. Op dinsdag 10 mei wordt uit gespeeld tegen FZO. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.

Daarna staat er op zaterdag 14 mei een uitwedstrijd tegen SV Baarn op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur en wordt gespeeld op sportpark “Ter Eem”, De Geerenweg 6b, 3741 RS Baarn.

Opstelling: Xavier Gyina, Rui Sedney, Lars Kerkmeijer (Paul Boersen), Pepijn Hopstaken, Thijs Beunder, Jesse Bertens, Alexander Prent (Bas de Waal), Marco Knopper (Guy Regout), Dani van Soest, Philip Ties (Mounir el Hadje), Abdullah Achaq

Assistent scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Man of the match: Dani van Soest