• Alternatief trainingsschema in de maak

  De invoering van de avondklok heeft vanaf komend weekend ook impact op ons trainingsschema. Er zijn, in het huidige trainingsschema, trainingen die niet tijdig afgelopen zijn om iedereen voordat de avondklok ingaat thuis te laten zijn. Er is in de Tweede Kamer wel gekeken naar het belang van de sport voor kinderen en daarop is de aanvangstijd van de avondklok aangepast naar 21.00 uur. Dat zorgt echter nog steeds voor ‘uitdagingen’ om een aangepast trainingsschema te maken. Daarbij hanteren we enkele uitgangspunten: 

  • Alle trainingen stoppen uiterlijk om 20.30 uur zodat iedereen thuis kan zijn voordat de avondklok om 21.00 uur ingaat.
  • We verdelen de ‘pijn’ zo eerlijk mogelijk. Het is niet zo dat de teams die nu ‘toevallig’ laat trainen alle concessies op zich moeten nemen (niet of heel veel korter moeten trainen) en dat andere teams precies zo door kunnen als ze nu al gepland staan.
  • We zijn reeds aan de slag om op korte termijn een alternatief trainingsschema te kunnen presenteren en denken daar enkele dagen mee bezig te zijn. We benaderen de betreffende trainers voor alternatieve trainingstijden.
  • We doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk, ergens dit weekend, iedereen te informeren over de (nieuwe) trainingstijden die vanaf komend weekend ingaan en die in principe duren zolang de avondklok geldt.

  Mochten er op voorhand al vragen en/of opmerkingen zijn dan kunnen jullie die mailen: jeugdopleidingjonathan@gmail.com