• Dames A-selectie met nieuwe trainer Smits uitstekend uit de startblokken

Geweldig nieuws voor de dames kwam enkele maanden geleden toen er met Dave Smits overeenstemming werd bereikt om komend seizoen naast JO17-1 ook de Dames A-selectie te trainen. Dave is een zeer ervaren en uitstekende trainer en inmiddels ook een ervaren Jonathanner en zal ongetwijfeld de meiden en dames enorm veel kunnen bijbrengen. Daarnaast werd Henk van Dijkhuizen bereid gevonden om de coaching van VR1 op zaterdag te blijven doen, terwijl ook Jeroen Brandenburg toezegde om door te gaan  als trainer/coach van VR2. Me dit trio beschikt Jonathan daarmee over een prima invulling van de dagelijkse staf voor de Dames A-selectie voor het komende seizoen.

De voorbereiding voor de Dames startte op zaterdag 13 augustus. Met de doorstroming van de talenten uit de MO17-1 naar de A-selectie, besloot Jonathan om niet alleen VR1 (3e klasse) maar ook VR2 (4e klasse) een klasse hoger in te schrijven. Terugkijkend op de trainingen en de voorbereiding lijkt dit zeker geen hoogmoed en moeten beide teams goed mee kunnen komen dit seizoen.

De eerste oefenwedstrijd uit bij Cobu Boys (3e klasse) werd met 0-1 gewonnen. De oefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Lochem tegen FC Zutphen VR1 en MO20-1 waren ook meer dan bemoedigend met een 2-2 gelijkspel en een 0-2 overwinning. Ook het trainingskamp zelf was meer dan bemoedigend. De dames en meiden en staf leerden elkaar ook buiten het voetbalveld beter kennen. Ook werden de team afspraken voor dit seizoen vastgesteld. Zodoende werd een uitstekende basis gelegd voor een heel mooi seizoen waarin prestatie en plezier hand in hand moeten gaan.

Afgelopen zaterdag dan de eerste officiële wedstrijd met de start van de bekercompetitie. VR2 speelde thuis tegen Odysseus (VR6). Na een 1-0 voorsprong voor Jonathan wist Odysseus in enkele minuten de wedstrijd om te draaien en een 1-2 voorsprong te pakken. Jonathan maakte daarna echter snel gelijk en wist daarna de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken. Met doelpunten van Akke (2), Rosanne (2), Zoe en Carien wist VR2 uiteindelijk een 6-2 eindstand op de borden te krijgen. Een mooie start van het seizoen.

VR1 begon de bekercompetitie in de Zaanstreek waar KFC VR1 op het menu stond. KFC VR1 was vorig seizoen tweede geëindigd in de 4e klasse en maakt net als Jonathan VR1 ook de stap naar de 3e klasse. Ondanks het warme weer wist VR1 fris spel op de mat te leggen. Het leidde tot meerdere kansen voor Jonathan. In de 26e minuut was het raak. Tessel ging goed door over de linkerkant en Jasmijn was er attent bij om de voorzet van dichtbij binnen te tikken. Acht minuten later wist Lieke met een goede crossbal Madelief te bereiken, die vervolgens de 0-2 binnenschoot, wat ook de ruststand zou zijn.

• De tweede helft was vrijwel volledig voor Jonathan, mogelijk ook door vermoeidheid bij KFC. Hoewel de score veel hoger had kunnen en moeten uitvallen werd het uiteindelijk 0-3. De laatste goal kwam voort uit een prachtige vrije trap van Elich in de verre bovenhoek (zie foto), nadat Tessel op spectaculaire wijze onderuit was gehaald (zie de beelden op  https://www.instagram.com/stories/v.v.jonathandames/2919136463078084055/).

• Het was al met al een heerlijke dag voor de Dames A-selectie, niet alleen de twee gewonnen wedstrijden,maar ook de derde helft op het Jonathan terras was meer dan geslaagd. Het belooft weer een heel mooi seizoen te worden.