• Vanaf vanavond (14 oktober) 22:00 uur geldt het volgende voor de sport

• Sporten voor sporters vanaf 18 jaar alleen nog maar toegestaan is op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
    • Sporten in teamverband voor kinderen tot 18 jaar mag wel. Zij mogen ook wedstrijden onderling met teams van eigen club spelen.
    • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
    • Uitgezonderd zijn:
    • Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
    • Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
  • Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen van het kabinet, die ingaan per vanavond 22:00u, is besloten om alle wedstrijden in het amateurvoetbal per direct uit het programma te halen voor de komende vier weken. Dit betekent dat alle wedstrijden die voor vandaag op het programma stonden ook niet doorgaan. Dit vanwege de onzekerheid over het mogelijke eindtijdstip van de diverse (beker)wedstrijden, bijvoorbeeld vanwege een mogelijke verlenging of strafschoppenserie. De wedstrijden van deze teams zijn daarom deze ochtend al op ‘afgelast’ gezet in Sportlink. Zoals gisteren gecommuniceerd werken we aan een verdere verduidelijking van alle maatregelen voor het voetbal. Hierover verwachten we jullie in de loop van morgen meer informatie te kunnen sturen per mail en via www.knvb.nl/coronavirus.

Jan Dirk van der Zee (Directeur-bestuurder amateurvoetbal KNVB)

• Wat betekent dit nu voor Jonathan?

Algemene regels

De algemene richtlijnen blijven van kracht:

• Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen
    • Houd anderhalve meter afstand
    • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog
    • Vermijd drukte
    • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Trainen

• Vanaf morgen 15 oktober is het voor alle senioren teams, de O19 en recreanten niet meer toegestaan om te trainen.
    • Alle andere teams (Groene Welpen tot en met O17) kunnen gewoon blijven trainen op hun vaste trainingstijden.

Wedstrijden

• Vanaf morgen 15 oktober is het voor alle senioren teams, de O19 en recreanten niet meer toegestaan om wedstrijden te spelen.
    • Alle ander teams mogen onderling wel een wedstrijd spelen. Er wordt onderzocht wat hiervoor de beste werkwijze is, eventueel aangepast aan de nog te ontvangen richtlijnen van (oa) de KNVB. Wij komen hier snel op terug. Wij verzoeken de leiders/trainers daarom op dit moment geen verzoek voor een onderlinge wedstrijd te doen.  Aanstaande zaterdag zijn er in ieder geval GEEN extra activiteiten op ons complex.
    • Indien er voor zaterdag al oefenwestrijden gepland stonden kunnen die helaas geen doorgang vinden.

Toeschouwers

• Tijdens de training en de (eventuele) onderlinge wedstrijden is publiek niet toegestaan op ons complex.
    • Ouders mogen kinderen afzetten bij het sportpark, maar niet het sportpark op.

Kantine, terras, container

Deze blijven tot nader order gesloten. Jonathan mist nu iedere week weer inkomsten van bar en keuken en dat heeft veel invloed op onze financiën.