• Boksclinic Dames A-selectie bij boksschool Sedney

    De laatste jaren was het meidenvoetbal bij Jonathan al aan een grote opmars bezig, maar het lukte tot noch toe steeds niet om bij de senioren afdeling ook continuïteit te realiseren. Sinds dit seizoen kent Jonathan weer damesvoetbal. Door de Onder 19 over te slaan en nu gelijk met Vrouwen-1 en Vrouwen-2 gezamenlijk een Dames A-selectie te leggen, verwachten we de basis te kunnen leggen voor langdurig damesvoetbal bij Jonathan.

    Vrouwen-1 lijkt bovenin de 4e klasse te gaan meedraaien terwijl Vrouwen-2 weliswaar nog wisselende resultaten kent maar wel wekelijks met veel passie voetbalt en ook opvallend snel vooruitgang boekt. 

    Eén van de manieren op die vooruitgang te boeken is ook andere sporten te beoefenen. Op 22 september en 6 oktober werden de meiden flink afgemat in een boksclinic gehouden door niemand anders dan voormalig Nederlands kampioen boksen Eugene Sedney. Eugene, echte Zeistenaar en al jaren Jonathan vader, is met zijn boksschool aan de Johan van Olderbarneveltlaan inmiddels ook sponsor bij Jonathan en vond het daarom erg leuk om mee te helpen de Jonathan dames wat kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen bij te brengen. Maar behalve dat weet Eugene ook heel goed over te brengen wat een echte sport mentaliteit inhoudt. Een aanrader ook voor andere teams om tegen geringe kosten een dergelijke clinic te organiseren.

    Jonathanner Ronald van Pelt maakte een prachtig filmpje van de clinic. Bekijk het filmpje hieronder of via deze link en oordeel zelf!

    Meer informatie over boksschool Sedney: https://boksschoolsedney.nl/