Recreanten plukken vruchten van Grieks trainingskamp

Auteur: 
Roderik Siebbeles

Na het Griekse trainingskamp van de Jonathan recreanten (lees hier: https://www.vvjonathan.nl/berichten/nieuws/grieks-trainingskamp-recreanten ), is het toernooi seizoen ingegaan, met voornamelijk 45+ en een enkel 35+ toernooi. Dat zo'n trainingskamp z'n vruchten afwerpt kunt u hieronder lezen!

 

Op zondagmorgen 3 juni stonden twee recreanten teams klaar bij Sv Zeist in hun Make-a-Wish tenues, een 35+ en een 45+ team. Dat was heel wat anders dan de gebruikelijke wekelijkse aanvangstijd, laat in de middag op de zaterdag. Dit was overigens duidelijk geen selectie van ochtendmensen, maar gelukkig kwam er na koffie met gebak al snel wat meer leven in.

De deelnemende teams aan het toernooi kwamen niet alleen uit de regio, er waren ook tegenstanders van verder weg, zoals Eemnes en Zuid-Oost United, kortom een mooi deelnemersveld. Scheidsrechters bleken niet aanwezig, maar dat was geen enkel probleem, want het was een uitermate sportief toernooi en ook een speler voor een wedstrijdje uitlenen hoort daar gewoon bij. Een groot voordeel van recreanten voetbal, waar plezier de boventoon voert :-) 

 

Ons 45+ team had ondanks de koffie met gebak toch een vrij stroeve start, maar zoals vaker bij toernooitjes gaf de fitheid later in het toernooi de doorslag. De laatste twee van de vijf potjes werden eenvoudig gewonnen en zodoende werd het team poule winnaar.

Het 35+ team gaf vanaf de eerste wedstrijd vol gas om de ene na de andere wedstrijd te winnen. In dit team overigens ook een paar über-fitte 45+ spelers, die extra ervaring inbrachten, een uitstekende mix. Ook het 35+ team eindigde als poule winnaar.

In de derde poule kroonde Zuid-Oost United zich als winnaar en daarna moesten de drie poule winnaars via penalty's uitmaken wie de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Na een spannende reeks met mooie reddingen van de keepers haalde Sv Zeist opgelucht adem, de wisselbeker bleef in Zeist, het Jonathan 35+ team pakte deze extra cup na een laatste vlammend schot tegen de touwen!

 

De spelers waren door het ballen op echt gras en het overmatig zweten door de spanning en zomerzon behoorlijk smerig geworden en dus werd er één voor één gedoucht in de kleedkamer van de scheidsrechter. Iets minder gezellig dan met het hele team tegelijk, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door de after-party met live optreden. Dit was zeer goed verzorgd door de organisatie in de kantine vol voetbal beleving; veel oude foto's, shirts en gewonnen bekers uit het verleden zorgen voor een mooie sportieve ambiance. Hopelijk kunnen we er volgend jaar weer met twee teams bij zijn om de titel te verdedigen!

 

PS. Na afloop bleek één van onze spelers uit pure euforie letterlijk zijn kicksen aan de wilgen gehangen te hebben, dus of deze vedette er volgend jaar weer bij is... 

Enkele dagen later stond het eerste zomeravond toernooi op het programma, het Krommerijn 45+ toernooi bij Bunnik'73 op vrijdagavond 8 juni. Aan dit toernooi deed een Jonathan 45+ team mee, met weer een grotendeels andere samenstelling dan het team wat bij Sv Zeist meedeed. Bij Jonathan kunnen we wat dat betreft putten uit een hele brede selectie recreanten!

Erg prettig dat de sportvelden van Bunnik'73 erg dicht bij ons eigen sportpark liggen, want dan kan iedereen op de fiets en is de warming-up ook direct achter de rug. Door de geringe afstand tussen onze clubs is het ook niet vreemd dat er bij de ontvangende club spelers rondlopen met een Jonathan verleden, zoals organisator Hans de Rhoon. In zijn voetbaltas bewaard hij nog steeds als relikwie een "Jonathan-kammetje", waar hij zowaar zelfs wat aan heeft met zijn grote bos krullen. In het Jonathan 45+ team zouden we daar weinig aan hebben i.v.m. de vele kale koppen (niet te stoppen).

 

Dat we moeilijk te stoppen zijn bleek al snel uit de poule wedstrijden, waar alle wedstrijden gewonnen werden. Daarna een kruisfinale tegen de nummer twee uit de andere poule en dat leverde duidelijk meer strijd op, maar ook die wedstrijd werd gewonnen. 

Zoals het hoort in een finale, speel je dan tegen de sterkste tegenstander, in dit geval CDW. Deze tegenstander kenden we nog van de editie van vorig jaar, waar beide teams ook in de finale stonden. Toen pakte CDW de wisselbeker na een beslissende penalty reeks, dus dit was de kans op revanche. Halverwege de finale leek het echter mis te gaan, toen CDW scoorde uit een goede aanval. Een scenario met geparkeerde bus en gevaarlijke counters om het af te maken doemde op, maar gelukkig bleek het onheil af te wenden en werd met een eindoffensief de gelijkmaker gevonden. Toch weer penalty's die de beslissing moesten brengen.

 

Onze keeper (geen kale kop, maar óók niet te stoppen) vervulde daarin een belangrijke rol door de eerste penalty met een snoekduik uit de verre hoek te halen en daarmee was de toon gezet. Slechts twee van de drie penalty's hoefden genomen te worden, want die vlogen er onhoudbaar in, de wisselbeker was binnen!

 

Want volgde was een zeer gezellig derde helft, waarin de winst gevierd werd en we konden genieten van wat biertjes en schalen vol bittergarnituur. Complimenten voor de organisatie en de prachtige speeches bij de prijsuitreiking, volgend jaar zijn we er weer!

De Jonathan recreanten spelen overigens iedere zaterdag aan het einde van de middag onderling 7 tegen 7 voetbal op een half veld. Kom gerust eens kijken of meedoen als je een vader bent uit de categorie 40+ en het begint te kriebelen door het kijken naar de voetbal prestaties van zoon of dochterlief eerder op de dag (vanaf 35+ verlenen we dispensatie, zolang je maar als een oudje speelt met "low-impact", we willen allemaal graag heel blijven en voetballen voor ons plezier!). Er is geen opkomst plicht en het spelen van toernooitjes is slechts bijzaak (maar wel heel leuk). De derde helft zien we ook als een belangrijk onderdeel, voor zowel de gezelligheid als het versterken van de sociale contacten. Vooral een paar extra keepers zouden zeer welkom zijn, maar veldspelers uiteraard ook. 

Informatie via: recreanten@vvjonathan.nl