Opnieuw winst Jonathan 1; 3-1 overwinning op Kockengen

Auteur:
Ies Visser

Zaterdag 10 maart 2018 de thuiswedstrijd tegen Kockengen. Een tegenstander waar in de uitwedstrijd kansloos met 4-1 werd verloren. Alle reden om dit in de thuiswedstrijd recht te zetten. Een missie waarin de formatie van Koos van Tamelen in slaagde. Met een 3-1 nederlaag keerde Kockengen terug naar het Groene Hart.

CEO Koos van Tamelen startte met dezelfde formatie die vorige week SVM aan de zegekar bond. Dominique Drost was weliswaar weer terug maar begon op de bank. De opkomst kende een flitsend en flakkerend begin. Onder ontstoken fakkels betraden beide ploegen het veld.

Het was lang aftasten in de 1e helft. Kockengen en Jonathan deden weinig voor elkaar onder in een wedstrijd die vooral op het middenveld plaatsvond. Aanvallend deden zich in eerste instantie nauwelijks gevaarlijke situaties voor. Toch kreeg Jonathan een goede mogelijkheid om het scorebord in beweging te zetten. De kopbal van Carel van Waesberghe miste echter precisie om de handen in de lucht te kunnen steken. Aan de andere kant kreeg ook Kockengen een mooie kans om de score te openen. Keeper Harmen Prenger bleek niet voor het eerst dit seizoen een sta in de weg. Zo'n vijf minuten voor de thee dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een combinatie met Carel van Waesberghe kreeg Matthijs Visser de bal voor zijn voeten en liet de Kockengense keeper met een intikker kansloos (1-0). Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust een bijna identiek spelbeeld. Beide teams deden hun best om er een vermakelijke partij van te maken maar spannende momenten voor beide goals waren deze middag spaarzaam. Het was Jonathan dat rond de 70e minuut opnieuw toesloeg. De voor de geblesseerd uitgevallen Koen van Harskamp ingevallen Jesse Bertens liet zijn killersinstinct zien door de doelman van Kockengen in een één op één situatie na een mooie pass van Stephan de Bree kansloos te laten (2-0). Wie dacht dat daarmee de wedstrijd gespeeld was kwam bedrogen uit want als snel scoorde Kockengen de aansluitingstreffer. In een onoverzichtelijke situatie werd de bal achter Harmen Prenger in het doel getikt (2-1). Daarmee was de koek nog niet op want vier minuten voor de reguliere eindtijd scoorde Jesse Bertens opnieuw. Een droog schot vanaf de 16-meterlijn liet de doelman kansloos. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en de derde overwinning op rij voor de groen-witten.

Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen sc Everstein. Aanvang 14.30 uur op het sportpark gelegen aan de Lekdijk 49a in Everdingen.

Opstelling Jonathan:

Harmen Prenger, Daan Bayer, Henk van Delft , Stephan de Bree, Max Schmitz, Matthijs Visser, Duco van Bulken, Sergio Lentz, Just Pouw (Bart Rijnja), Koen van Harskamp (Jesse Bertens), Carel van Waesberghe (Dominique Drost)

Assistent-scheidsrechter:       Jeroen van Duijvenbode

Man of the match:                  Jesse Bertens