Ook Jonathan 2 bereikt de finale van de nacompetitie!

Auteur:
Peter en Harreld

Jonathan 2 en O19-1 hebben afgelopen zaterdag de halve finales van de nacompetitie voor promotie gespeeld. Beide teams wonnen en maken zich op voor de finale die aanstaande zaterdag op ons eigen sportpark Achter ’t Slot worden gespeeld.

Jonathan 2 speelde de halve finale tegen Odysseus ’91 3. Geen onbekende aangezien er al in het bekertoernooi en twee maal in de competitie tegen deze tegenstander werd gespeeld. De bekerwedstrijd werd nipt verloren en in de competitie werd twee maal gelijk gespeeld. Een geduchte tegenstander dus. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van DHSC omdat er bij Odysseus geen velden beschikbaar waren. Onder tropische omstandigheden speelde Jonathan een prima wedstrijd. In de eerste helft waren er twee grote kansen voor Jonathan maar die werden helaas niet benut. Het was Michael Bruggeman die diep gestuurd werd door Just Pouw maar één op één met de doelman kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Naast een kopbal van Niels Meier die net over ging waren de mogelijkheden wel op voor Jonathan.

Met de brilstand werd de kleedkamer opgezocht voor de broodnodige rust en vochtopname. Na rust eenzelfde beeld, Jonathan was de voetballende ploeg en gaf niets weg. Bij het enige moment van onoplettendheid werd de spits van Odysseus in de diepte aangespeeld en met een prachtige lob ging de bal over keeper Robert van der Harten de goal in. Binnen vijf minuten trok Jonathan de stand weer gelijk. Een op maat geplaatste vrije trap werd door de net ingevallen David Buitenhuis ingekopt. Nauwelijks vijf minuten later scoorde Niels Meier de alles bevrijdende 1-2. Odysseus drong nog wat aan maar was aan het eind van haar krachten. Grote ontlading bij spelers, staf en de talloze supporters van Jonathan 2. De finale met als inzet promotie naar de reserve 2e klasse wordt aanstaande zaterdag 16 juni thuis gespeeld tegen OSM’75 2. Aanvang van de wedstrijd is 15:00 uur.