Onverdiende nederlaag tegen Desto (2-1 verlies)

Auteur:
Ies Visser

Zaterdag 10 februari de uitwedstrijd in Utrecht tegen Desto. Een wedstrijd waarin Jonathan een groot deel overheerste en ook de beste kansen kreeg. Helaas aan het eind toch een 2-1 nederlaag. Een onverdiende nederlaag en met hoopvol voetbal.

Alhoewel de zon op sportpark De Vryheit goed zijn best deed was het koud en winderig. Op het oog een mooie grasmat die weinig te lijden had gehad van de vorstige voorgaande nachten. Stephan de Bree was weer terug in de basis en kende de opstelling verder weinig verrassingen.

Het eerste deel van de 1e helft was voor beide ploegen af tasten. Na een minuut of twintig was het Jonathan dat meer en meer het initiatief nam en ook gevaarlijk werd voor het doel van Desto. Tot drie maal toe kregen de groenwitten de kans om de score te openen. Tot drie maal toe lukte dat niet mede omdat lat en paal doelpunten in de wegen zaten. Aan de andere kant opende Desto de score wel. Een lichte duw van Matthijs Visser tegen een Desto-aanvaller nog voor het 16 metergebied werd door de deze middag zeer zwak fluitende Schram bestraft met een in de ogen van velen onterechte strafschop. Desto had daar geen boodschap aan en profiteerde met een 1-0 voorsprong.

Na rust bouwde Jonathan het veldoverwicht alleen maar uit en waren de Desto-aanvallen op een hand te tellen. Het duurde echter lang voordat Jonathan de stand gelijk trok. Pas zo’n  vijf minuten voor afloop van de reguliere speeltijd konden de armen omhoog. Een snelle aanval via Matthijs Visser en Dominique Drost bracht de bal voor de voeten van Koen van Harskamp die doeltreffend afrondde. Toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel brak Desto een van de sporadische keren uit. De linkerspits bracht de bal voor en de aanval werd via doelman Harmen Prenger bekroond met de 2-1 voorsprong. Jonathan had nauwelijks nog de tijd om nog iets terug te doen maar zag nog wel Dominique Drost tegen zijn tweede gele kaart oplopen. Dat betekent een schorsing voor de aanvoerder. Jammer genoeg opnieuw geen punten maar wat de toeschouwers zal bijblijven was het vertoonde spel.

Komende zaterdag de thuiswedstijd tegen koploper Benschop. Aftrap om 14.30 uur op sportpark Achter ’t Slot.

Opstelling Jonathan:

Harmen Prenger, Daan Bayer, Henk van Delft, Dominique Drost, Max Schmitz, Matthijs Visser, Stephan de Bree, Sergio Lentz, Just Pouw, Koen van Harskamp, Carel van Waesberghe (Wouter Botermans).

Assistent-scheidsrechter:        Jeroen van Duijvenbode