Team van het Jaar: Jonathan 9

Auteur:
Bestuur

Behalve de Vrijwilliger van het Jaar werd tijdens de nieuwjaarsborrel op 6 januari ook het Team van het Jaar bekend gemaakt. De jury stond voor de ondankbare taak om uit de vele gekandideerde ploegen, groepen, commissies een goede keuze te maken. Daar zijn de juryleden uiteindelijk prima in geslaagd.

Het integrale juryrapport: Het Team van het Jaar kent een historie van vier jaar bij Jonathan. Dat is op zich geen reden om als Team van het Jaar gekozen te worden. Maar wél als 2017 zich kenmerkt als het jaar waarin dit team
- de meeste ambulances hun speelveld op zag rijden,
- het hoogste aantal spelers uit een seniorenteam telde dat zich aanmeldde voor de scheidsrechterscursus, en
- (naar de overtuiging van de jury) de hoogste kantineomzet per team realiseerde.
Maar bovenal is dit team uitverkozen omdat het voor het eerst - na vier jaren zwoegen -  in 2017 ein-de-lijk een keer een wedstrijd wist te winnen…
Jonathan 9!

Na de bekendmaking werd de voorzitter van de jury geconfronteerd met twijfels van andere seniorenteams over het argument dat Jonathan 9 de hoogste kantineomzet per team zou kennen. Diepgraand onderzoek heeft echter bewezen dat het 9de daadwerkelijk de grootste grootverbruiker is geweest. De discussie over de uitslag is hiermee gesloten.

Jonathan 9 reageerde verheugd op de titel. "Een hoogtepunt in onze sportcarrière. En wat betreft die andere seniorenteams; het is pure jalouzie. Ieder team wil nu eenmaal graag Team van het Jaar zijn, maar dat moet je verdienen, daar moet je recht op hebben. We complimenteren de jury met haar wijze besluitvorming."

En… what’s new… Jonathan 9 (Baardmans & Co) was het laatste team dat de kantine zaterdagavond verliet. In polonaise.