Mager resultaat tegen FC Driebergen; 3-3 gelijkspel Jonathan 1

Auteur:
Ies Visser

Vandaag werd de competitie na 2 speelvrije weekenden weer opgepakt en wel met de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager FC Driebergen. De uitwedstrijd won Jonathan afgetekend met 0-4. Vandaag werd een moeizaam gelijkspel behaald. 3-3 was de eindstand op het scorebord.

Het was prachtig lenteweer op sportpark Achter ’t Slot en was het dan ook een genot om langs de lijn te vertoeven. Coach Koos van Tamelen had moeite met de samenstelling van zijn team. Zo ontbraken onder andere Koen van Harskamp en Just Pouw en was er op de bank plaats voor drie spelers van Jonathan O19.

FC Driebergen zou bij een nederlaag bijna gedegradeerd zijn en vocht dan ook voor zijn laatste mogelijkheid om dit te ontlopen. Het toonde een aanvallende instelling en kwam met de regelmaat van de klok voor het doel van keeper Harmen Prenger die echter deze middag een prima wedstrijd keepte en uiteindelijk daarmee een nederlaag voorkwam. Toch was het eerst Jonathan dat de score opende. Sergio Lentz werd aan de linkerkant gelanceerd en rondde keurig af (1-0). Lang stond deze score niet op het scorebord want FC Driebergen maakte al snel daarna de gelijkmaker (1-1). Daarna liep FC Driebergen in de 32e en 44e minuut uit naar 1-3. Eerst was het Max Schmitz die in eigen doel kopte en bij de 1-3 zag het er verdedigend ook niet geweldig uit.

Na de thee scoorde Jonathan al na een minuut de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Duco van Bulken leek op het oog direct in het doel te gaan maar Bart Rijnja gaf aan de bal nog te hebben beroerd (2-3). Daarna kreeg FC Driebergen nog grote mogelijkheden om weer meer afstand te nemen. Maar zo als eerder al gezegd was Harmen Prenger een sta in de weg. In de 70e minuut kwam FC Driebergen met 10 man te staan. Dat buitte Jonathan in de 80e minuut uit. Dominique Drost scoorde de gelijkmaker en was het 3-3. FC Driebergen protesteerde vanwege buitenspel maar scheidsrechter ter Hoeve liet zich niet overtuigen en keurde de treffer goed. Na nog mogelijkheden voor zowel Jonathan als FC Driebergen floot de arbiter na de 97e minuut af en hielden beide partijen een punt over aan het duel.

Komende zaterdag de uitwedstrijd in Den Dolder tegen DOSC. Aanvang van deze wedstrijd op het sportpark aan de Schreuder van der Kolklaan is 14.30 uur.

Opstelling Jonathan:

Harmen Prenger, Max Schmitz, Dominique Drost, Henk van Delft, Bart Rijnja, Matthijs Visser, Stephan de Bree, Daan Bayer, Duco van Bulken, Carel van Waesberghe (Darif Labardi), Sergio Lentz (Jesse Bertens)

Assistent-scheidsrechter:        Jeroen van Duijvenbode

Man of the match:                   Duco van Bulken