Laatste competitiewedstrijd trainer John Eikhout

Auteur:
Redactie

De 3-2 winst op de leeftijdgenoten van MSV’19 was de laatste competitiezege van trainer John Eikhout van Jonathan JO19-1. Na vijf jaar stopt John bij Jonathan.

De in Groesbeek(!) wonende John begon vijf jaar geleden zijn trainersperiode bij Jonathan. Promotie met de JO17-1 was zijn eerste missie. Dat lukte in het eerste seizoen bijna (hij strandde in de nacompetitie), maar in zijn tweede seizoen was het wel raak. Het zoet van het succes smaakte naar meer. John maakte de overstap naar onze JO19-1 en wist direct kampioen te worden. Eenmaal in de Hoofdklasse stelde hij zich ten doel om (naast Jonathan JO13-1, JO15-1 en JO17-1) ook Jonathan JO19-1 op Divisieniveau te brengen. In seizoen 2016-2017 eindigde dat avontuur in de verlenging van de halve finale van de nacompetitie. Het huidige seizoen werd afgesloten met een fraaie tweede plaats, die recht geeft op opnieuw de nacompetitie. Zou het dit seizoen wel lukken om via die route  promotie af te dwingen? Jonathan start de nacompetitie op zaterdag 2 juni om 12.30 uur met een thuiswedstrijd tegen vv Heino uit Overijssel.

John heeft er geen geheim van gemaakt Jonathan te willen verlaten met een promotie van de JO19-1. Dat zou de kroon op zijn werk zijn. Vooralsnog heeft John Eikhout in vijf jaar bij Jonathan (twee jaar JO17-1 en drie jaar JO19-1) liefst twee kampioenschappen en drie nacompetities behaald. Een topprestatie.

Na vijf seizoenen verlaat John onze vereniging. Hij kan zijn toenemende werkzaamheden in het oosten van het land en in Duitsland (Eichholz-service) steeds moelijker combineren met zijn trainerschap in Zeist. Na afloop van de laatste competitiewedstrijd ontving John bloemen uit handen van Gijs en dankwoorden van voorzitter Frank, teamleider Bas en aanvoerder Darif. Als blijvende herinnering overhandigden de spelers John een fotocollage en een Jonathanshirt.

Dank John, voor vijf enerverende jaren! En laten we hopen dat jouw periode als trainer bij Jonathan een geweldige ontknoping krijgt.