Jonathan O10-3: Offense wins you matches, defense wins you championships

Auteur:
Mark en Jurgen

De bovenstaande tekst is een uitspraak die al een miljoen keer gedaan is in de geschiedenis van de teamsport. Voor de O10-3 van Jonathan ging de bovenstaande tekst dit seizoen zeker op. Het seizoen begon in augustus al goed toen wij in het openingstoernooi van SV Houten van twee hoofdklasse-teams wonnen, waaronder Jonathan O10-2 en uiteindelijk ook de bokaal mee naar huis namen.

Ondertussen zijn we 160 gescoorde doelpunten verder, hebben we 58 doelpunten moeten incasseren en zijn we met tien gewonnen wedstrijden en één gelijkspel kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. In de competitie hadden we meest scorende aanval en de minst gepasseerde verdediging. Topscoorder van het seizoen  werd Nassim, echter het kampioenschap hebben we met zijn allen bereikt. Naast dat we een zeer effectieve aanval hebben (Nassim, Tim, Bram, Kaj), is de verdediging (Lukas, Joris, Tom, Twan en keeper Stein) zeer robuust. Alle spelers (inclusief de keeper) hebben doelpunten gemaakt. Met name in wedstrijden tegen sterke tegenstanders was het opvallend hoe weinig doelpunten we tegen kregen. In de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst (Focus O10-2) hielden we onder moeilijke omstandigheden (veel wind, uitwedstrijd) de nul en scoorden we zelf drie doelpunten. Focus O10-2 had bij winst de mogelijkheid nog om kampioen te worden en hun verlies leidde tot grote consternatie en verdriet bij de spelers en ouders. In meerdere wedstrijden dit seizoen werd door de coaches van de tegenpartij de vraag gesteld of wij misschien selectie-spelers lieten meespelen. Ons antwoord was dan dat er geen selectie-spelers meespeelden maar wel selectie-waardige spelers.

Op 30 juni mogen een aantal spelers voor de vierde keer in de vier jaar dat ze competitie spelen (sinds 2015) als kampioen de slotgracht in. Voor Bram, onze linkerspits die overkwam van De Bilt, zal het de eerste keer zijn.
De komende weken gaan we als afsluiting van het jaar een aantal leuke toernooien spelen, te beginnen bij het thuistoernooi aanstaande zaterdag. Wij als coaches hebben dit jaar weer genoten van de jongens en de ontwikkeling die ze doorgemaakt hebben. Een groot deel van de ontwikkeling is te danken aan onze trainer Paul van der Horst (O16-1) die op een zeer goede wijze de trainingen op woensdag verzorgde. Wij willen hem dan ook bedanken voor zijn inzet dit jaar en het feit dat de jongens vrijwel altijd allemaal aanwezig waren op de woensdagmiddag geeft aan dat hij ook door de spelers zeer gewaardeerd werd.

Hopelijk krijgen we volgend jaar weer zo'n mooi seizoen! Het team wil graag bij elkaar blijven dus dan zal het wel goed komen.

De coaches van de O10-3

Mark en Jurgen