Jonathan JO15-4: Een terechte kampioen!

Auteur:
Jasper Vilé

Maandag j.l. haastten de begeleiders zich vanuit hun werk(zaamheden) naar de Jonathan parkeerplaats. Het was 17.00 uur verzamelen voor de uitwedstrijd tegen PVC JO15-2. Even daarna haastten meerdere ouders zich rechtstreeks naar het pittoreske Marco van Basten Sportpark. In tegenstelling tot het gezegde (haastige spoed is zelden goed), was deze keer het haasten wel goed. Met een klinkende overwinning haalde JO15-4 het kampioenschap binnen.

Op de eerste doordeweekse dag van deze week, liep het al tegen 18.15 aan. Het Marco van Basten sportpark lag er sereen bij, op diverse velden werd er getraind en de kantinebeheerder was al op weg naar huis. Het zonnetje brak lekker door, niets maar dan ook niets deed vermoeden dat er toch een bijzondere dag was aangebroken. Niets? Dat is niet waar, trainers Lucas en André spraken onze jongens toe en vermaande ze om op zoek te gaan naar de vroege goal. En de spelers namen deze kans om het kampioenschap te behalen zeer serieus. Het zou hen toch niet hetzelfde overkomen als Feyenoord in 2017, toen Feyenoord wel even dacht te winnen op Woudestein? Nee zeker niet, niet deze jongens. Samen weten ze donders goed wat er nodig is om een kampioenschap binnen te halen en ze pepten elkaar op.

Van meet af aan was dit geweldige team op weg naar hun eerste goal. En dat deze ze goed, het was prijsschieten op het goal van PVC JO15-2. Het was geen kwestie van of, maar van hoe lang het zou duren voordat de eerste goal van Jonathan zou vallen. Na 7 minuten was het raak en dit was het begin van de doelpuntenmachine. Zonder medelijden voor de tegenstander stelden ze het kampioenschap op zeker. Uiteindelijk gingen de groene gasten met een 1 - 14 overwinning het veld af.

Na de wedstrijd hadden onze jongens wel het respect voor de tegenstanders en vierden zo professioneel als ze zijn op gepaste wijze het kampioenschap. Want niets is mooiers om thuis Achter 't Slot het kampioenschap echt en uitbundig te vieren en dat gaan zij en hun trouwe 12de man dan ook uitbundig doen donderdag a.s.. Een feest gaat het worden, we kunnen vol trots kijken op het prachtige seizoen van deze jongens: het slimme samenspel, het plezier, de sportiviteit, de inzet, de 12de man, de bekerfinale en als kroon op het werk: het kampioenschap.