Jonathan 7 dan ‘eindelijk’ kampioen!

Auteur: 
Michael van Schalm

Voor veel meer foto’s (Fred en Luuk, bedankt!), zie:
https://myalbum.com/album/xYAvLxHUAYwe

Na enkele jaren wachten, is het dan toch gebeurd. Het zevende elftal van vv Jonathan is kampioen geworden. Na vele tweede plaatsen in de eindstand de laatste seizoenen mocht op zaterdag 21 april de schaal de lucht in na afloop van de competitie wedstrijd tegen Odysseus’91–11.

Na een heel seizoen bovenaan te hebben gestaan, had het 7de elftal aan één punt genoeg tegen de hekkensluiter om niet meer achterhaald te kunnen worden. Van tevoren was er van alles in gereedheid gebracht om deze dag er tot eentje te maken die we niet snel meer zouden vergeten…

Bij aankomst op sportpark Achter ‘t Slot stond de spelersbus van FC Utrecht al klaar om spelers en supporters te vervoeren richting De Uithof. Een mooier vervoersmiddel hadden we ons niet kunnen wensen voor deze wedstrijd. Luuk en Geertje van Schalm, enorm bedankt hiervoor!! Menig voorbijganger stond dan ook raar te kijken dat deze bus bij vv Jonathan klaar stond. Na een heenreis die opvallend stil verliep - waren er dan toch de nodige zenuwen aanwezig? - kwamen we aan op het sportpark Olympos bij De Uithof.

We mochten aantreden op een kelderklasse-waardig veld: de witte lijnen waren bedoeld voor het rugby, wij moesten de rode lijnen aanhouden. Verder lag er op het middenveld meer zand dan gras en was een bal over de grond geven een kunst op zich (al wordt betwijfeld of dit op kunstgras beter gaat…).

Na de warming-up bij een graad of 20, was iedereen het erover eens: alles geven vandaag om dan na 90 minuten een heerlijk feestje te kunnen vieren. Voor de meegereisde fans was het heerlijk om langs de lijn te staan, in de stralende zon.

We begonnen niet best aan de wedstrijd en zowaar was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Waren het de zenuwen, kwam het door het veld, of is dit gewoon typisch een kampioenswedstrijd? Hoe dan ook, met kunst- en vliegwerk werd de nul gehouden.

Aan het einde van de eerste helft wist Jordy met een afgemeten pass Rick te bereiken die ijzig kalm bleef en de bal onder de keeper doorschoot: 0-1.

De opluchting was van de vele gezichten af te lezen, de kop was eraf. Kort na de 0-1 volgde het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechter. In de rust werd er gewisseld, zodat we fris konden beginnen aan de tweede helft. Het was mede door de zon en de hoge temperatuur, die we al even niet gewend waren, behoorlijk zwaar voor sommige van ons. Maar goed, ook op andere zaterdagen (vooral ’s ochtends vroeg) hebben we het wel eens zwaar gehad…

De tweede helft speelde zich vooral af op de helft van Odysseus. De 0-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Jelmer gaf de bal voor vanuit een corner, precies op het hoofd van Mark. Die liet de doelman kansloos en het feestje kon beginnen. De zenuwen maakten nu plaats voor vreugde, zowel in het veld als langs de lijn. De vlag kon in de mast worden gehesen!

Ook John, al jarenlang speler van Jonathan 7, mocht zijn doelpuntje meepikken. Nando verzorgde de assist en John twijfelde niet: 0-3. Hierna konden nog enkele wisselingen worden gemaakt, waaronder Tom Steutel, die al het hele seizoen geblesseerd moest toekijken. Ook hij kon zijn minuten nog maken dit seizoen, grote klasse!

Hierna volgde het laatste fluitsignaal van de wedstrijd en het feest barstte los. De schaal werd de lucht in getild door El Capitano Jeroen, de champagne spoot de lucht in, de confetti vloog overal en het ‘KAMPIOENEN, KAMPIOENEN’ was luid en duidelijk te horen. WE ARE TOP OF THE LEAGUE!

Na de nodige consumpties bij Odysseus, werd het tijd om de bus weer in te stappen, om het feest te vieren op de plek waar we na elke wedstrijd een feestje vieren: de kantine.

Bij aankomst op het sportpark stond de voorzitter al klaar om iedereen te feliciteren met het behalen van deze historische titel voor Jonathan 7. Kampioen worden in de kelderklasse is immers een hele prestatie..!

Ook de traditionele duik in de Slotvijver mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit tot hilariteit van alle toeschouwers.

Na een verfrissende douche kon het feestje in de kantine (op het terras) beginnen. Gert, bedankt weer voor de service deze dag (en hele het seizoen). Larissa, Josje en Laurette hadden als verrassing voor het team nog een echte kampioenstaart laten maken, die iedereen heerlijk smaakte.

Na een feestelijke middag konden we met het hele team genieten van een heerlijke barbecue bij Fred en Alice Steutel. Perfect geregeld, super bedankt hiervoor!

Na deze barbecue gingen we nog een ‘klein’ drankje doen, maar daar doen we verder geen mededelingen over…

We hebben een top dag gehad, dankzij iedereen die erbij was. Bedankt hiervoor!

Voor veel meer foto’s (Fred en Luuk, bedankt!), zie: https://myalbum.com/album/xYAvLxHUAYwe