Grieks trainingskamp recreanten

Auteur:
Roderik Siebbeles

Eind mei was het weer zover, de recreanten van vv Jonathan vertrokken voor de 4e keer naar Griekenland voor een uitgebreid trainingskamp. De accommodatie was dit keer iets verder van Athene, maar met drie zwarte spelersbusjes in colonne waren we in circa 2,5 uur ter plaatse.

Een prachtig hotel met ruime appartement-kamers, verkoelend zwembad, uitzicht op zee en een fantastische gastheer en gastvrouw. Onze eigen touroperator Aris had het weer uitstekend voor elkaar en dat bleek ook bij de rest van het programma!

Als teambuilding activiteit stond er raften op het programma, in vier rubberbootjes een kolkende Griekse rivier af. Helmen op, zwemvesten aan en 1,5 uur pedellen maar. Na een hoop gespetter en enter acties over en weer kwamen we kleddernat aan op de eindbestemming, we hadden bijna net zo goed de rivier af kunnen zwemmen, maar dat is natuurlijk lang zo leuk niet.

Aangezien het geen vakantie is, maar een voetbaltrainingskamp, werd er ook twee avonden gevoetbald. Onze twee teams traden iedere avond aan tegen Griekse teams, iedere avond twee wedstrijden. Als gebruikelijk bij de Griekenland trips waren er ook deze keer speciale tenues geregeld (met dank aan CostaRozzi). Alle Griekse teams waren van gelijkwaardig niveau, wat een reeks spannende en sportieve wedstrijden opleverde. Uiteindelijke wist ons team-1 alle wedstrijden te winnen en team-2 won ook bijna alle wedstrijden (in dit geval bleek de ervaring in team-1 versus de debutanten in team-2 het verschil te maken).

Voetballers zijn geen barbaren, zodoende wordt er ook aan cultuur gedaan. Een bezoek aan Olympus, de plaats waar de Olympische spelen ooit ontstaan zijn was zeer interessant. Uitgestrekte opgravingen en ruïnes met een museum met zeer mooie vondsten uit de Griekse oudheid. Het sportieve karakter van dit voormalige heiligdom sprak ons allen aan. Zodoende werd er in de overblijfselen van het voormalig stadion een olympische sprint wedstrijd gehouden. Met dank aan Zeus en de toverdrank ouzo mocht ondergetekende als eerste over de finish komen en dat is op z'n minst wonderbaarlijk, als er geen beelden van waren zou ik het zelf niet geloven. Bij de olympische gedachte is meedoen belangrijker dan winnen en dus was er voor iedereen een gouden medaille.

Deze Griekse trips zijn waarschijnlijk de enige trips waar je kilo's aankomt. Uit eten gaan in Griekenland of het nu lunch of diner is, is uitermate lekker en zeer betaalbaar. Gyros, souvlaki, feta, salade van komkommer en tomaat, Alfa, Mythos, Fix, ouzo en baklava. Had ik al salade van komkommer en tomaat, gefrituurde feta, Mythos, Alfa en ouzo genoemd?

In ieder geval kwamen we allemaal terug met overgewicht, zonder dat we daarvoor hoefden bij te betalen op de retourvlucht.

Deze trip was niet alleen een succes door de geweldige organisatie van Aris, maar natuurlijk ook dankzij de fantastische groep reisgenoten, de spelers van de (40+) recreanten, bedankt mannen!!