Een spannend competitieslot voor Jonathan O13-1, O17-1 en O19-1

Auteur:
De voetbalcie

Net als de vorige seizoenen kunnen er aan het eind van de competitie een aantal 1e lijns jeugdselectieteams promoveren. Inmiddels is het voor de spelers van Jonathan O15-1 duidelijk dat ze een keurige 4e plek innemen en daar waarschijnlijk ook zullen eindigen. Met 5 punten achterstand op de nummer 3 en 10 punten voorsprong op de nummer 5 heeft Jonathan O15-1 weer een mooi seizoen in de 3e divisie B achter de rug met wellicht nog een derde plek als uitbrander.

Jonathan O13-1

Spannender is het voor Jonathan O13-1. Met nog twee wedstrijden te gaan staan ze in punten gelijk met v.v. De Meern O13-1 en hebben beide teams 4 punten voorsprong op Elinkwijk O13-1. Die zitten op het spreekwoordelijke vinkentouw. Het kan zijn dat over 2 wedstrijden het doelsaldo bepalend gaat worden of Jonathan O13-1 promoveert naar de 2e divisie of net als vorig seizoen op plek 2 eindigt. Aankomende zaterdag 19 mei uit tegen SC Bemmel O13-1 en een week later thuis tegen Bennekom O13-1 zijn de laatste twee competitiewedstrijden. Op de laatste competitiedag zal uiteindelijk duidelijk worden wie promoveert.

Jonathan O17-1

Met de 7-1 winst afgelopen zaterdag tegen DTS ’35 uit Ede en een verliespartij van direct belager Kampong O17-1 ligt het kampioenschap, en daarmee promotie van de 4e divisie naar de 3e divisie, wel erg dicht voor het grijpen. Met nog twee wedstrijden te gaan en 6 punten voorsprong op Kampong O17-1 kan Jonathan O17-1 komende zaterdagmiddag al uit tegen WSV O17-1 in Apeldoorn het kampioenschap veiligstellen. Het zou voor Jonathan O17-1 mooi zijn als het niet hoeft aan te komen op een beter doelsaldo.

Jonathan O19-1

Jonathan O19-1 heeft directe promotie van de hoofdklasse naar de 4e divisie niet in eigen hand. Daarvoor is het afhankelijk van de laatste twee wedstrijden van de direct concurrenten ASC Nieuwland O19-1 en Hooglanderveen O19-1. Promotie zal dan moeten worden afgedwongen via de nacompetitie. En daarvoor kan Jonathan O19-1 al een grote stap zetten door komende zaterdag hun wedstrijd tegen VRC winnend af te sluiten.